centrum_panorama_hostshopping
Marie Axelsson träffade sigtunabor om trafiksäkerheten kring Stora GatanFoto: Insändarbild/Socialdemokraterna

Vill förbättra trafiksituationen på Stora gatan

Trafiksituationen förbi Stora Gatan öster om busstorget anses vara problematiskt och oppositionsrådet Marie Axelsson (S) uppmärksammade situationen tillsammans med kringboende.

centrum_artikel_host

Under tisdagen lämnade Marie Axelsson (S) in ett initiativärende till Samhällsbyggnadsutskottet gällande trafiksäkerhet förbi Stora Gatan. Ärendet avslogs inte utan togs emot för vidare beredning enligt Axelsson. Bakgrunden är att få bilister och andra fordon uppges köra 30 km/h som det är skyltat.
– Boende i området signalerar om att de undviker att korsa gatan på grund av den farliga trafiksituationen på platsen. Särskilt äldre och barn på väg till och från skolan är utsatta och anser att sträckan måste åtgärdas omgående. På vintern när det är snö och is är det dessutom så illa att det knappt går att ta sig fram på de smala trottoarerna, särskilt inte om man har rollator eller en barnvagn, skriver Socialdemokraterna i initiativärendet som märsta.nu tagit del av.

Föreslår åtgärder redan i år
Socialdemokraterna föreslår en skyndsam utredning över åtgärder som kan genomföras redan i år. Marie Axelsson träffade boende förra veckan och deras förslag är att det införs vägbulor, blinkande skylt om hur fort man kör, tydligare skyltning och flyttade övergångsställen.
– Trafiksäkerheten för gång- och cykeltrafikanter på platsen är under all kritik och det är ett under att det inte händer fler olyckor där. Det är bara en tidsfråga innan något skolbarn på väg till Väringaskolan eller S:t Olofs skola blir påkört. Detta går att åtgärda ganska enkelt och det är därför jag lämnar in det här initiativärendet, uppger Marie Axelsson (S).

brobygget_2024
valet2022

Bergqvist: Jag skulle vilja fortsätta

Valet 2022 Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) har suttit vid makten sedan 2014: - Jag känner att jag skulle vilja fortsätta att göra mer, säger hon till märsta.nu

valet2022

MP siktar på att styra igen

Valet 2022 Miljöpartiet har tre mandat att försvara och har haft en tung valrörelse på riksnivå men man är redo att återta makten i kommunen.

centrum_host_helsida
valet2022

Centerpartiet: Omöjlighet att förhandla med SD

Valet 2022 Kommunvalet är långt ifrån räknat dock har Gill Brodin (C) gett ett tydligt besked redan i valdebatten att det inte blir något samarbete med Sverigedemokraterna: - Det är en omöjlighet, sa hon på partiets valvaka.

valet2022

Holst: Nu är det upp till väljarna

Valet 2022 Moderaterna har valvaka tillsammans med några av partierna i kommunledningen på O`Learys: - Känslan lokalt är bra. Vi har levererat under valrörelsen trots pandemin och krig i Ukraina. Vi har haft en otrolig valrörelse och nu är det upp till väljarna, sa Holst.

fritidsbanken_helsida
valet2022

Axelsson: Har en bra känsla

Valet 2022 Socialdemokraterna håller valvaka på Västra Bangatan och efter att Valundersökningar presenterats var det optimistiskt även för ett lokalt majoritetsskifte: - Jag har en bra känsla, vi har haft 5288 dörrsamtal och träffat många som röstade blått som nu röstar på oss, säger Marie.

connys_helsida
valet2022

Kan bli sista dagen som oppositionsråd

Valet 2022 Marie Axelsson mötte väljarna på Valdagen med rosor. Kampanjandet är lagt åt sidan nu är det fokus på att få kommuninvånare att komma till vallokalen: - Under valrörelsen har jag mött flera hundra kommuninvånare och berättelser om både framgångar och motgångar, men oavsett berättelse har den gemensamma nämnaren handlat om en kommun vi bygger upp tillsammans, som står upp för den lilla människan.

mp_tack_helsida
valet2022

Brixskiöld: Största dagen i vårt land

Valet 2022 Utanför S:t pers vallokal stod veteranen i politiska sammanhang Marcus Brixskiöld och delade ut valsedlar: - Demokratin fungerar som bäst när människor använder sin röst utifrån vad man själv vill, sa Marcus till märsta.nu

pantamera_avc_helsida
valet2022

Partidebatt på fredag

Valet 2022 märsta.nu arrangerar på fredag en livesänd debatt där representanter för samtliga partier i fullmäktige medverkar.

valet2022

Lovar 50 nya poliser till kommunen

Valet 2022 Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forsell besökte Märsta Centrum under fredagen och lovade i samband med besöket kraftig mot kriminalitet med 50 nya poliser till Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
pantamera_out