eu_valet_panorama
Amelie Tarschys Ingre, Liberalernas regionrådskandidat.Foto: Liberalerna

Vallöfte: Satsning på vårdcentralerna

Vårdcentralerna får en miljard och alla som vill ska kunna välja sin husläkare om Liberalerna får fortsatt förtroende i Region Stockholm.

centrum_artikel_host

Region Stockholm har haft Liberalerna vid makten i tre mandatperioder och vid en fjärde ska det bli ännu mer pengar till vårdcentralerna, närmare bestämt en miljard, och alla som vill ska få välja en namngiven husläkare:
– Många fler ska få hjälp snabbare, och med fler saker, på vårdcentralerna. Då krävs det rejäla satsningar också nästa mandatperiod, säger Amelie Tarschys Ingre (L), Liberalernas regionrådskandidat.

Bakgrunden till förslaget är att husläkarmottagningarna ska kunna ta hand om många fler än vad som görs idag. Både för fysiska och psykiska besvär.
– Men ibland är det för svårt att få en tid och alltför många upplever fortfarande att de saknar en fast vårdkontakt. Tillgänglighet och kontinuitet är avgörande för att skapa en trygg och nära vård, fortsätter Amelie Tarschys Ingre (L).

Utöver ”husläkarmiljarden” vill man se fler närakuter och 200 fler vårdplatser för snabbare vård. Vården ska finnas nära och äldrevärden ska stärkas.

mp_helsida_eu
valet2022

Bergqvist: Jag skulle vilja fortsätta

Valet 2022 Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) har suttit vid makten sedan 2014: - Jag känner att jag skulle vilja fortsätta att göra mer, säger hon till märsta.nu

valet2022

MP siktar på att styra igen

Valet 2022 Miljöpartiet har tre mandat att försvara och har haft en tung valrörelse på riksnivå men man är redo att återta makten i kommunen.

connys_helsida
valet2022

Centerpartiet: Omöjlighet att förhandla med SD

Valet 2022 Kommunvalet är långt ifrån räknat dock har Gill Brodin (C) gett ett tydligt besked redan i valdebatten att det inte blir något samarbete med Sverigedemokraterna: - Det är en omöjlighet, sa hon på partiets valvaka.

valet2022

Holst: Nu är det upp till väljarna

Valet 2022 Moderaterna har valvaka tillsammans med några av partierna i kommunledningen på O`Learys: - Känslan lokalt är bra. Vi har levererat under valrörelsen trots pandemin och krig i Ukraina. Vi har haft en otrolig valrörelse och nu är det upp till väljarna, sa Holst.

centrum_host_helsida
valet2022

Axelsson: Har en bra känsla

Valet 2022 Socialdemokraterna håller valvaka på Västra Bangatan och efter att Valundersökningar presenterats var det optimistiskt även för ett lokalt majoritetsskifte: - Jag har en bra känsla, vi har haft 5288 dörrsamtal och träffat många som röstade blått som nu röstar på oss, säger Marie.

sigtunakampen_helsida
valet2022

Kan bli sista dagen som oppositionsråd

Valet 2022 Marie Axelsson mötte väljarna på Valdagen med rosor. Kampanjandet är lagt åt sidan nu är det fokus på att få kommuninvånare att komma till vallokalen: - Under valrörelsen har jag mött flera hundra kommuninvånare och berättelser om både framgångar och motgångar, men oavsett berättelse har den gemensamma nämnaren handlat om en kommun vi bygger upp tillsammans, som står upp för den lilla människan.

pantamera_avc_helsida
valet2022

Brixskiöld: Största dagen i vårt land

Valet 2022 Utanför S:t pers vallokal stod veteranen i politiska sammanhang Marcus Brixskiöld och delade ut valsedlar: - Demokratin fungerar som bäst när människor använder sin röst utifrån vad man själv vill, sa Marcus till märsta.nu

eldsjal2024_helsida
valet2022

Partidebatt på fredag

Valet 2022 märsta.nu arrangerar på fredag en livesänd debatt där representanter för samtliga partier i fullmäktige medverkar.

valet2022

Lovar 50 nya poliser till kommunen

Valet 2022 Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forsell besökte Märsta Centrum under fredagen och lovade i samband med besöket kraftig mot kriminalitet med 50 nya poliser till Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
sigtunakampen_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
connys