eu_valet_panorama
Olov Holst med familj i TilFoto: Insändarbild
Köer i Hällsbo
Det nya valbåset där man ska ta sina valsedlar för att skydda valhemligheten.
Valbåset

Valdagen i Sigtuna kommun

märsta.nu bevakar Valdagen i Sigtuna kommun. Håll dig uppdaterad i flödet från klockan 8 på morgonen när vallokalerna öppnar till stängning klockan 20.00.

centrum_artikel_host

Välkomna till märsta.nu:s valdagsrapportering. Vi är med er hela dagen, kvällen och ändå in i natten tills vi har ett valresultat klart i Sigtuna kommun. Uppdatera sidan för nya inlägg!

Kl. 8.30. Vallokalerna har öppnat. märsta.nu besökte S:t Pers skolan där Lena Sörsten är vallokalens ordförande. Lena berättade för märsta.nu att det finns några nyheter för i år. Bland annat kring de nya valbåsen där man ska vara skyddad som väljare när man tar valsedeln. Vallokalerna stänger 20.00.

kl. 9.15 Kampanjer utanför vallokaler är förbjudna och där är det 50 meter som gäller. Marcus Brixskiöld (M) blev felaktigt avvisad utanför St pers skolan. Valsedelsutdelare får stå utanför vallokal men inte skapa trängsel. Sedan märsta.nu uppmärksammat om situationen utanför St pers skolan har situationen nu korrigerats och utdelare får stå utanför entréer.

12.30 Det rapporteras om köer utanför vallokalerna i kommunen. Införandet av valbås gör att det tar längre tid att få komma in i lokalen och även att lägga sin röst.

Kl. 16.00 På Tingvalla var det lugnt i vallokalerna. märsta.nu var på besök ca 15.30. Det var enstaka tingvallabor som röstade i den nybyggda skolans idrottshall. Kristina Nelzén som är vallokalens ordförande berättar för märsta.nu att själva dagen än så länge gått bra och att det varit lugnt.
– Tingvalla var ju lågt förra valet och det känns som att det fortsätter så.

Nelzén har gjort många val i kommunen, så många att hon inte längre minns.
– Det är roligt att jobba med valet och hjälpa till.

Kl. 17.00 KSO Olov Holst Gick till Vallokalen i Til vid lunchtid. Holst mötte väljare i morse i sitt egna valdistrikt innan han sedan röstade tillsammans med sin fru och dotter Karolina som är fullmäktigekandidat för Moderaterna.

Kl. 18.40 Det återstår drygt en timme tills vallokalerna stänger. märsta.nu kommer vara med i samband med en rösträkning och rapporterar resten av kvällen från rösträkningen tills det finns ett någorlunda valresultat klart. En del kommuninvånare undrar över att det är blanka valsedlar i valbåsen. märsta.nu söker Sigtuna kommun för en kommentar. Nytt för i år är dock att partierna själva är ansvariga för att förse vallokalerna med valsedlar.

När vallokalerna stänger kommer först riksdag att räknas, därefter kommun och slutligen regionen.

Uppdaterad 18.40

connys_helsida
valet2022

Bergqvist: Jag skulle vilja fortsätta

Valet 2022 Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) har suttit vid makten sedan 2014: - Jag känner att jag skulle vilja fortsätta att göra mer, säger hon till märsta.nu

valet2022

MP siktar på att styra igen

Valet 2022 Miljöpartiet har tre mandat att försvara och har haft en tung valrörelse på riksnivå men man är redo att återta makten i kommunen.

pantamera_avc_helsida
valet2022

Centerpartiet: Omöjlighet att förhandla med SD

Valet 2022 Kommunvalet är långt ifrån räknat dock har Gill Brodin (C) gett ett tydligt besked redan i valdebatten att det inte blir något samarbete med Sverigedemokraterna: - Det är en omöjlighet, sa hon på partiets valvaka.

valet2022

Holst: Nu är det upp till väljarna

Valet 2022 Moderaterna har valvaka tillsammans med några av partierna i kommunledningen på O`Learys: - Känslan lokalt är bra. Vi har levererat under valrörelsen trots pandemin och krig i Ukraina. Vi har haft en otrolig valrörelse och nu är det upp till väljarna, sa Holst.

mp_helsida_eu
valet2022

Axelsson: Har en bra känsla

Valet 2022 Socialdemokraterna håller valvaka på Västra Bangatan och efter att Valundersökningar presenterats var det optimistiskt även för ett lokalt majoritetsskifte: - Jag har en bra känsla, vi har haft 5288 dörrsamtal och träffat många som röstade blått som nu röstar på oss, säger Marie.

seniormassa_pan
valet2022

Kan bli sista dagen som oppositionsråd

Valet 2022 Marie Axelsson mötte väljarna på Valdagen med rosor. Kampanjandet är lagt åt sidan nu är det fokus på att få kommuninvånare att komma till vallokalen: - Under valrörelsen har jag mött flera hundra kommuninvånare och berättelser om både framgångar och motgångar, men oavsett berättelse har den gemensamma nämnaren handlat om en kommun vi bygger upp tillsammans, som står upp för den lilla människan.

bygdensdag_helsida
valet2022

Brixskiöld: Största dagen i vårt land

Valet 2022 Utanför S:t pers vallokal stod veteranen i politiska sammanhang Marcus Brixskiöld och delade ut valsedlar: - Demokratin fungerar som bäst när människor använder sin röst utifrån vad man själv vill, sa Marcus till märsta.nu

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
valet2022

Partidebatt på fredag

Valet 2022 märsta.nu arrangerar på fredag en livesänd debatt där representanter för samtliga partier i fullmäktige medverkar.

valet2022

Lovar 50 nya poliser till kommunen

Valet 2022 Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forsell besökte Märsta Centrum under fredagen och lovade i samband med besöket kraftig mot kriminalitet med 50 nya poliser till Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
nationaldag_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider