kommun_skoterska
Eva Nordmark höll tal till märstaborna: - Vi ska kämpa för fortsatt S-regering och att Marie Axelsson får ta över i Sigtuna kommun.Foto: Daniel Iskandar
Marie Axelsson taladeFoto: Daniel Iskandar

Så var Socialdemokraternas valupptakt

Socialdemokraterna höll valupptakt i Märsta Centrum med besök av arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) och tal av Marie Axelsson.

centrum_artikel_host

På torget i Märsta Centrum hade Socialdemokraterna bjudit in till valupptakt och det var ett hundratal åhörare som lyssnade plus en hel del som passerade förbi. De fick först lyssna till arbetsmarknadsminister Eva Nordmark och därefter Marie Axelsson.

Vallöfte: Tvålärarsystem och kommunal hemtjänst
Axelsson höll ett tal i dryga kvarten om vad Socialdemokraterna vill med kommunen den kommande mandatperioden. Konkreta förslag var tvålärarsystem i den kommunala skolan, att kommunal hemtjänst ska få vara ett alternativ vid val av utförare. Man vill också bygga fler hyresrätter i kommunen samt satsning på att få fler ungdomar att ta gymnasieexamen eller få ett snabbspår ut i arbetslivet.

Kommunen ska hållas ihop
Huvudbudskapet var att hålla ihop kommunen, från landsbygd till Märsta och Sigtuna. Samt att vi slutar tala negativt om Sigtuna i medier av olika slag.
– Vi måste ändra på fem år av moderatstyre. Många vill rösta på Socialdemokraterna och vi har en bra känsla från dörrknackningar och möten med kommuninvånare. Vi går till val på att minska klassklyftorna och där är det viktigt med en fungerande skola, inledde Axelsson.

Fokus på välfärden
Eva Nordmark talade före Axelsson och i hennes tal var det liknande budskap som ministerkollegan Khashayar Farmanbar levererat för två dagar sen. Det var fokus på kontroll över välfärden, ingen sänkt A-kassa, hållbarhet.
– Jätteroligt att vara här, nu kickar valrörelsen igång på riktigt. Der är ett viktigt val som står mellan en socialdemokratiskt ledd regering som sätter välfärden, människors jobb och klimatfrågan i centrum mot ett moderatledd regering som inte gynnar vanliga löntagare. Det är viktigt att gå och rösta, det kommer vara jämt och varje samtal och möte är viktigt, sa Nordmark till märsta.nu.

Näst högsta sysselsättningsgraden i EU
Några andra konkreta insatser på arbetsmarknaden där risken finns för en lågkonjunktur är att människor vid eventuell arbetslöshet inte ska kastas in i utsatthet. Nordmark såg dock att det finns ett fortsatt behov för rekryteringar då det finns över 20 000 lediga jobb ute i landet.
– Det är ett osäkert läge, vår bedömning är att arbetslösheten fortsätter minska men planar ut. Det finns många lediga jobb att söka, sist jag kollade vad det 224 000 lediga jobb via Platsbanken. Vi ser inte att arbetsmarknaden drabbats än av omvärlden och det är en enorm sysselsättningstillväxt med nu fem miljoner som går till jobbet, det är andra högsta sysselsättningsgraden i Europa.

moderat_fokus_helsida
valet2022

Bergqvist: Jag skulle vilja fortsätta

Valet 2022 Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) har suttit vid makten sedan 2014: - Jag känner att jag skulle vilja fortsätta att göra mer, säger hon till märsta.nu

valet2022

MP siktar på att styra igen

Valet 2022 Miljöpartiet har tre mandat att försvara och har haft en tung valrörelse på riksnivå men man är redo att återta makten i kommunen.

pantamera_avc_helsida
valet2022

Centerpartiet: Omöjlighet att förhandla med SD

Valet 2022 Kommunvalet är långt ifrån räknat dock har Gill Brodin (C) gett ett tydligt besked redan i valdebatten att det inte blir något samarbete med Sverigedemokraterna: - Det är en omöjlighet, sa hon på partiets valvaka.

valet2022

Holst: Nu är det upp till väljarna

Valet 2022 Moderaterna har valvaka tillsammans med några av partierna i kommunledningen på O`Learys: - Känslan lokalt är bra. Vi har levererat under valrörelsen trots pandemin och krig i Ukraina. Vi har haft en otrolig valrörelse och nu är det upp till väljarna, sa Holst.

joes-helsida
valet2022

Axelsson: Har en bra känsla

Valet 2022 Socialdemokraterna håller valvaka på Västra Bangatan och efter att Valundersökningar presenterats var det optimistiskt även för ett lokalt majoritetsskifte: - Jag har en bra känsla, vi har haft 5288 dörrsamtal och träffat många som röstade blått som nu röstar på oss, säger Marie.

hockeyskola_helsida
valet2022

Kan bli sista dagen som oppositionsråd

Valet 2022 Marie Axelsson mötte väljarna på Valdagen med rosor. Kampanjandet är lagt åt sidan nu är det fokus på att få kommuninvånare att komma till vallokalen: - Under valrörelsen har jag mött flera hundra kommuninvånare och berättelser om både framgångar och motgångar, men oavsett berättelse har den gemensamma nämnaren handlat om en kommun vi bygger upp tillsammans, som står upp för den lilla människan.

defacto_helsida
valet2022

Brixskiöld: Största dagen i vårt land

Valet 2022 Utanför S:t pers vallokal stod veteranen i politiska sammanhang Marcus Brixskiöld och delade ut valsedlar: - Demokratin fungerar som bäst när människor använder sin röst utifrån vad man själv vill, sa Marcus till märsta.nu

centrum_host_helsida
nrh_sigtuna
sap_sep23_helsida
adhd_kommun
valet2022

Partidebatt på fredag

Valet 2022 märsta.nu arrangerar på fredag en livesänd debatt där representanter för samtliga partier i fullmäktige medverkar.

connys_helsida
valet2022

Lovar 50 nya poliser till kommunen

Valet 2022 Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forsell besökte Märsta Centrum under fredagen och lovade i samband med besöket kraftig mot kriminalitet med 50 nya poliser till Sigtuna kommun.

ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
moderat_bli_medlem
centrum_outsider_host
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
joes_outsider
pantamera_out
hockeyskola_outsider
kommun_skoterska_outsider
connys
kommun_adhd_outsider
socialdem_sep23_outsider