eu_valet_panorama
Foto: Daniel Iskander

Omröstning: Så skulle läsarna rösta

Sverigedemokraterna leder inför helgens val enligt den omröstning som märsta.nu:s läsare deltagit i.

centrum_artikel_host

I en omröstning på märsta.nu har drygt 350 läsare tyckt till om hur de skulle rösta om det vore val. Omröstningen har pågått i cirka en vecka och avslutades på tisdag morgon. Omröstningen tillät bara en röst per IP-adress men det är inte uteslutet att samma person har kunnat rösta två gånger. Det är såldes ingen statistiskt säkerställd omröstning.

Sverigedemokraterna fick flest röster och skulle om märsta.nu:s läsare får bestämma få 31 procent, därefter fick Moderaterna 24 procent och Socialdemokraterna 22 procent. Baserat på block skulle V, S och MP få ihop 32 procent och det borgerliga blocket 41 procent. SD skulle således bli vågmästare om resultatet skulle visa sig stämma på söndag. I en liknande omröstning som genomfördes på märsta.nu inför valet 2018 fick Sverigedemokraterna kring 50 procent av rösterna men i verkligheten 12,89 procent.

eldsjal2024_helsida
valet2022

Bergqvist: Jag skulle vilja fortsätta

Valet 2022 Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) har suttit vid makten sedan 2014: - Jag känner att jag skulle vilja fortsätta att göra mer, säger hon till märsta.nu

valet2022

MP siktar på att styra igen

Valet 2022 Miljöpartiet har tre mandat att försvara och har haft en tung valrörelse på riksnivå men man är redo att återta makten i kommunen.

connys_helsida
valet2022

Centerpartiet: Omöjlighet att förhandla med SD

Valet 2022 Kommunvalet är långt ifrån räknat dock har Gill Brodin (C) gett ett tydligt besked redan i valdebatten att det inte blir något samarbete med Sverigedemokraterna: - Det är en omöjlighet, sa hon på partiets valvaka.

valet2022

Holst: Nu är det upp till väljarna

Valet 2022 Moderaterna har valvaka tillsammans med några av partierna i kommunledningen på O`Learys: - Känslan lokalt är bra. Vi har levererat under valrörelsen trots pandemin och krig i Ukraina. Vi har haft en otrolig valrörelse och nu är det upp till väljarna, sa Holst.

mp_helsida_eu
valet2022

Axelsson: Har en bra känsla

Valet 2022 Socialdemokraterna håller valvaka på Västra Bangatan och efter att Valundersökningar presenterats var det optimistiskt även för ett lokalt majoritetsskifte: - Jag har en bra känsla, vi har haft 5288 dörrsamtal och träffat många som röstade blått som nu röstar på oss, säger Marie.

seniormassa_pan
valet2022

Kan bli sista dagen som oppositionsråd

Valet 2022 Marie Axelsson mötte väljarna på Valdagen med rosor. Kampanjandet är lagt åt sidan nu är det fokus på att få kommuninvånare att komma till vallokalen: - Under valrörelsen har jag mött flera hundra kommuninvånare och berättelser om både framgångar och motgångar, men oavsett berättelse har den gemensamma nämnaren handlat om en kommun vi bygger upp tillsammans, som står upp för den lilla människan.

bygdensdag_helsida
valet2022

Brixskiöld: Största dagen i vårt land

Valet 2022 Utanför S:t pers vallokal stod veteranen i politiska sammanhang Marcus Brixskiöld och delade ut valsedlar: - Demokratin fungerar som bäst när människor använder sin röst utifrån vad man själv vill, sa Marcus till märsta.nu

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
valet2022

Partidebatt på fredag

Valet 2022 märsta.nu arrangerar på fredag en livesänd debatt där representanter för samtliga partier i fullmäktige medverkar.

valet2022

Lovar 50 nya poliser till kommunen

Valet 2022 Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forsell besökte Märsta Centrum under fredagen och lovade i samband med besöket kraftig mot kriminalitet med 50 nya poliser till Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
nationaldag_outsider
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
pantamera_out
eu_valet_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna