vinter_pan

Nyans drar tillbaka kandidatur i Sigtuna

Partiet Nyans kommer inte att ställa upp i kommunvalet i Sigtuna: - Det beror främst på en rädsla för utsatthet pga av den dessinformation som sprids om partiet Nyans, skriver Rami Hussein, partisekreterare, i ett mail till märsta.nu

centrum_artikel_host

Partiet Nyans har uppmärksammats i media för att de ställer upp i flera lokala val, bland annat Sigtuna. På Valmyndighetens hemsida finns dock partiet inte registrerat i kommunvalet och det bekräftas även av partisekreterare Rami Hussein att man inte avser ställa upp.
– Det beror främst på en rädsla för utsatthet pga av den dessinformation som sprids om partiet Nyans. Många kandidater som trodde att en kandidatur i ett nystartat parti skulle vara lika enkel om en kandidatur i något av riksdagspartierna och att man inte skulle behöva utstå den dessinformationskampanj, hat och hot som vi i partiet får uppleva. Därför har en del dragit tillbaka sin kandidatur, skriver Hussein i mail till märsta.nu

märsta.nu var under vintern i kontakt med Partiet Nyans om deras kandidatur. Det hade krävts 600 röster enligt Hussein för att ta ett mandat. Man var kritiska till segregationen i kommunen, omhändertagandet av barn, korruption och att Islamiska Kulturföreningen nekats markanvisning samtidigt som andra föreningar fått köpa mark för en krona av kommunen. Nu får Nyans rikta in sig på någon av de övriga kommuner som man ställer upp i kommunval, man kandiderar även till Riksdagen. Man kommer bland annat ställa upp i lokalvalet i Väsby.

vinter_helsida
valet2022

Bergqvist: Jag skulle vilja fortsätta

Valet 2022 Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) har suttit vid makten sedan 2014: - Jag känner att jag skulle vilja fortsätta att göra mer, säger hon till märsta.nu

valet2022

MP siktar på att styra igen

Valet 2022 Miljöpartiet har tre mandat att försvara och har haft en tung valrörelse på riksnivå men man är redo att återta makten i kommunen.

ica_helsida
valet2022

Centerpartiet: Omöjlighet att förhandla med SD

Valet 2022 Kommunvalet är långt ifrån räknat dock har Gill Brodin (C) gett ett tydligt besked redan i valdebatten att det inte blir något samarbete med Sverigedemokraterna: - Det är en omöjlighet, sa hon på partiets valvaka.

valet2022

Holst: Nu är det upp till väljarna

Valet 2022 Moderaterna har valvaka tillsammans med några av partierna i kommunledningen på O`Learys: - Känslan lokalt är bra. Vi har levererat under valrörelsen trots pandemin och krig i Ukraina. Vi har haft en otrolig valrörelse och nu är det upp till väljarna, sa Holst.

connys_helsida
valet2022

Axelsson: Har en bra känsla

Valet 2022 Socialdemokraterna håller valvaka på Västra Bangatan och efter att Valundersökningar presenterats var det optimistiskt även för ett lokalt majoritetsskifte: - Jag har en bra känsla, vi har haft 5288 dörrsamtal och träffat många som röstade blått som nu röstar på oss, säger Marie.

oppethus_dec
valet2022

Kan bli sista dagen som oppositionsråd

Valet 2022 Marie Axelsson mötte väljarna på Valdagen med rosor. Kampanjandet är lagt åt sidan nu är det fokus på att få kommuninvånare att komma till vallokalen: - Under valrörelsen har jag mött flera hundra kommuninvånare och berättelser om både framgångar och motgångar, men oavsett berättelse har den gemensamma nämnaren handlat om en kommun vi bygger upp tillsammans, som står upp för den lilla människan.

defacto_helsida
valet2022

Brixskiöld: Största dagen i vårt land

Valet 2022 Utanför S:t pers vallokal stod veteranen i politiska sammanhang Marcus Brixskiöld och delade ut valsedlar: - Demokratin fungerar som bäst när människor använder sin röst utifrån vad man själv vill, sa Marcus till märsta.nu

storemore_helsida
nrh_sigtuna
joes-helsida
slottsby_helsida
valet2022

Partidebatt på fredag

Valet 2022 märsta.nu arrangerar på fredag en livesänd debatt där representanter för samtliga partier i fullmäktige medverkar.

pantamera_avc_helsida
valet2022

Lovar 50 nya poliser till kommunen

Valet 2022 Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forsell besökte Märsta Centrum under fredagen och lovade i samband med besöket kraftig mot kriminalitet med 50 nya poliser till Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
vinter_outsider
slottsby_outsider
pantamera_out
storemore_out
connys
joes_outsider
swedol_outsider
oppethus_out