centrum_panorama_hostshopping
Foto: Locum

Lovar öppna Löwets närakut vid valseger

Löwenströmska som lagts ner som närakut ska öppna igen vid maktskifte i Region Stockholm.

centrum_artikel_host

Många var upprörda i Sigtuna kommun när Löwet lades ner som närakut i samband med att en ny närakut etablerades i Sollentuna. Nu kan det dock bli aktuellt med att öppna upp igen om det blir maktskifte i Region Stockholm. Löwenströmska användes av kommuninvånare istället för att åka till Akademiska eller Karolinska bland annat vid behov av vård.
– Oavsett var du bor ska vården finnas där för dig när du behöver den. 16 år av Moderaternas politik i region Stockholm har lett till att alltmer vård har flyttats till Stockholm innerstad. Det räcker nu. Vård ska ges i tid och efter behov, var du bor ska inte spela någon roll, säger Aida Hadžialić (S), oppositionsregionråd.

Väsbys oppositionsråd Mathias Bohman (S) menar att Närakuten Löwet är viktig för väsbybornas trygghet och att en fungerande och tillgänglig närakut efterfrågas av inte bara väsbybor utan även Vallentuna och Sigtuna.
– Därför hoppas jag på ett maktskifte i Region Stockholm i höstens val, uppger Bohamn.

Här kan du läsa mer om Löwet

centrum_host_helsida
valet2022

Bergqvist: Jag skulle vilja fortsätta

Valet 2022 Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) har suttit vid makten sedan 2014: - Jag känner att jag skulle vilja fortsätta att göra mer, säger hon till märsta.nu

valet2022

MP siktar på att styra igen

Valet 2022 Miljöpartiet har tre mandat att försvara och har haft en tung valrörelse på riksnivå men man är redo att återta makten i kommunen.

pantamera_avc_helsida
valet2022

Centerpartiet: Omöjlighet att förhandla med SD

Valet 2022 Kommunvalet är långt ifrån räknat dock har Gill Brodin (C) gett ett tydligt besked redan i valdebatten att det inte blir något samarbete med Sverigedemokraterna: - Det är en omöjlighet, sa hon på partiets valvaka.

valet2022

Holst: Nu är det upp till väljarna

Valet 2022 Moderaterna har valvaka tillsammans med några av partierna i kommunledningen på O`Learys: - Känslan lokalt är bra. Vi har levererat under valrörelsen trots pandemin och krig i Ukraina. Vi har haft en otrolig valrörelse och nu är det upp till väljarna, sa Holst.

connys_helsida
valet2022

Axelsson: Har en bra känsla

Valet 2022 Socialdemokraterna håller valvaka på Västra Bangatan och efter att Valundersökningar presenterats var det optimistiskt även för ett lokalt majoritetsskifte: - Jag har en bra känsla, vi har haft 5288 dörrsamtal och träffat många som röstade blått som nu röstar på oss, säger Marie.

mp_helsida_eu
valet2022

Kan bli sista dagen som oppositionsråd

Valet 2022 Marie Axelsson mötte väljarna på Valdagen med rosor. Kampanjandet är lagt åt sidan nu är det fokus på att få kommuninvånare att komma till vallokalen: - Under valrörelsen har jag mött flera hundra kommuninvånare och berättelser om både framgångar och motgångar, men oavsett berättelse har den gemensamma nämnaren handlat om en kommun vi bygger upp tillsammans, som står upp för den lilla människan.

sigtunakampen_helsida
valet2022

Brixskiöld: Största dagen i vårt land

Valet 2022 Utanför S:t pers vallokal stod veteranen i politiska sammanhang Marcus Brixskiöld och delade ut valsedlar: - Demokratin fungerar som bäst när människor använder sin röst utifrån vad man själv vill, sa Marcus till märsta.nu

eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
valet2022

Partidebatt på fredag

Valet 2022 märsta.nu arrangerar på fredag en livesänd debatt där representanter för samtliga partier i fullmäktige medverkar.

valet2022

Lovar 50 nya poliser till kommunen

Valet 2022 Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forsell besökte Märsta Centrum under fredagen och lovade i samband med besöket kraftig mot kriminalitet med 50 nya poliser till Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
pantamera_out
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
connys
sigtunakampen_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host