eu_valet_panorama
Johan Forsell och Olov Holst.Foto: Daniel Iskandar

Lovar 50 nya poliser till kommunen

Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forsell besökte Märsta Centrum under fredagen och lovade i samband med besöket kraftig mot kriminalitet med 50 nya poliser till Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Johan Forsell lovade den största offensiven mot brottslighet som gjorts i Sverige med 10 000 nya poliser. Han kallade situationen i Sverige för allvarlig med 47 dödsskjutningar hittills i år. Sigtuna kommun som under de senaste åren också pekats ut som område med gängkriminella skulle får 50 nya poliser med Moderaternas nya satsning.
– Situationen är bekymmersam men jag vet att man gör mycket i Sigtuna. Man anstränger sig med de resurser som man har och nu är det hög tid att staten tar sitt ansvar. Vi vill bland annat genomföra en storsatsning på utökad kamerabevakning och förändra det brottsförebyggande arbetet, sa Forsell i samband med sitt besök.

Högre polistäthet
I Moderaternas satsning ska polistätheten i Sverige vara på samma nivå sim EU-snittet, enligt Forsell var svenska snittet tredje lägst i dagsläget men med en gängkriminalitet som är den värsta. Man vill också se en lokalt förankrad polis som finns nära medborgarna. Sigtuna kommun är en del av polisområde Sollentuna och en ändring av polisområden uteslöts inte av Forsell. En viktig uppgift för poliserna är patrullering och besök i skolor.

Danska metoder
Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) välkomnade sin partikollegas initiativ och lovordande satsningen som han menade på var den ”danska vägen” där man fått bukt med gängkriminalitet på andra sidan Öresund.
– Det handlar om visitationszoner, husrannsakan utan misstanke om brott. Jag vet att det är långtgående åtgärder men vi har också en långtgående kriminalitet.

Satsat uppemot 50 miljoner om året
I Sigtuna har kommunledningen satsat 45-50 miljoner kronor per år på trygghet.
– I samband med våra insatser har polisen steppat upp. De har tredubblat sin närvaro, främst med civilpoli och span. Vi behöver mycket mer och där har man inte nått fram i lokalpolisområdet med de lokala poliserna. Det finns inte dedikerade poliser som känns igen av invånarna, sa Holst.

connys_helsida
valet2022

Bergqvist: Jag skulle vilja fortsätta

Valet 2022 Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) har suttit vid makten sedan 2014: - Jag känner att jag skulle vilja fortsätta att göra mer, säger hon till märsta.nu

valet2022

MP siktar på att styra igen

Valet 2022 Miljöpartiet har tre mandat att försvara och har haft en tung valrörelse på riksnivå men man är redo att återta makten i kommunen.

centrum_host_helsida
valet2022

Centerpartiet: Omöjlighet att förhandla med SD

Valet 2022 Kommunvalet är långt ifrån räknat dock har Gill Brodin (C) gett ett tydligt besked redan i valdebatten att det inte blir något samarbete med Sverigedemokraterna: - Det är en omöjlighet, sa hon på partiets valvaka.

valet2022

Holst: Nu är det upp till väljarna

Valet 2022 Moderaterna har valvaka tillsammans med några av partierna i kommunledningen på O`Learys: - Känslan lokalt är bra. Vi har levererat under valrörelsen trots pandemin och krig i Ukraina. Vi har haft en otrolig valrörelse och nu är det upp till väljarna, sa Holst.

pantamera_avc_helsida
valet2022

Axelsson: Har en bra känsla

Valet 2022 Socialdemokraterna håller valvaka på Västra Bangatan och efter att Valundersökningar presenterats var det optimistiskt även för ett lokalt majoritetsskifte: - Jag har en bra känsla, vi har haft 5288 dörrsamtal och träffat många som röstade blått som nu röstar på oss, säger Marie.

eldsjal2024_helsida
valet2022

Kan bli sista dagen som oppositionsråd

Valet 2022 Marie Axelsson mötte väljarna på Valdagen med rosor. Kampanjandet är lagt åt sidan nu är det fokus på att få kommuninvånare att komma till vallokalen: - Under valrörelsen har jag mött flera hundra kommuninvånare och berättelser om både framgångar och motgångar, men oavsett berättelse har den gemensamma nämnaren handlat om en kommun vi bygger upp tillsammans, som står upp för den lilla människan.

bygdensdag_helsida
valet2022

Brixskiöld: Största dagen i vårt land

Valet 2022 Utanför S:t pers vallokal stod veteranen i politiska sammanhang Marcus Brixskiöld och delade ut valsedlar: - Demokratin fungerar som bäst när människor använder sin röst utifrån vad man själv vill, sa Marcus till märsta.nu

sigtunakampen_helsida
mp_helsida_eu
valet2022

Partidebatt på fredag

Valet 2022 märsta.nu arrangerar på fredag en livesänd debatt där representanter för samtliga partier i fullmäktige medverkar.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
pantamera_out
sigtunakampen_outsider