eu_valet_panorama
Marie Axelsson (S), oppositionsråd, och Eva Nordmark med mammor från Mamma United samt Lola Svensson från SigtunaHem/Vi är ValstaFoto: Pressbild

Jämställdhetsministern besökte Valsta

Arbetsmarknads- och jämställdhetsminister Eva Nordmark (S) besökte Märsta för andra gången inom loppet av några veckor och denna gång var det Mamma United som fick besök.

centrum_artikel_host

Mamma United är en förening som hjälper mammor att påverka sitt eget och sina barns liv. På onsdagen besöktes verksamheten av arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S). Nordmark var i Märsta så sent som för ett par veckor sedan i samband med Socialdemokraternas Valupptakt.
– Vi ska vända på varje sten för att bryta segregationen. Avgörande är att fler utrikesfödda kvinnor kommer i arbete och integreras i samhället. Det var därför givande att idag få träffa kvinnor som via Mamma United fått ett viktigt socialt nätverk som bidrar till integration, personlig utveckling och ett jämställt liv, säger Eva Nordmark, arbetsmarknads- och jämställdhetsminister

På besöket medverkade även Marie Axelsson (S), oppositionsråd.
– Föreningslivet har en särskild roll för att den som är nyanländ ska kunna få tillgång till en meningsfull fritid och lättare komma in i samhället. Språk är makt och i Sverige är det svenska språket nyckeln till integrationen. Det öppnar dörrar på arbetsmarknaden och skapar förutsättningar för människor att försörja sig själva, säger Marie Axelsson, oppositionsråd (S).

centrum_host_helsida
valet2022

Bergqvist: Jag skulle vilja fortsätta

Valet 2022 Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) har suttit vid makten sedan 2014: - Jag känner att jag skulle vilja fortsätta att göra mer, säger hon till märsta.nu

valet2022

MP siktar på att styra igen

Valet 2022 Miljöpartiet har tre mandat att försvara och har haft en tung valrörelse på riksnivå men man är redo att återta makten i kommunen.

eldsjal2024_helsida
valet2022

Centerpartiet: Omöjlighet att förhandla med SD

Valet 2022 Kommunvalet är långt ifrån räknat dock har Gill Brodin (C) gett ett tydligt besked redan i valdebatten att det inte blir något samarbete med Sverigedemokraterna: - Det är en omöjlighet, sa hon på partiets valvaka.

valet2022

Holst: Nu är det upp till väljarna

Valet 2022 Moderaterna har valvaka tillsammans med några av partierna i kommunledningen på O`Learys: - Känslan lokalt är bra. Vi har levererat under valrörelsen trots pandemin och krig i Ukraina. Vi har haft en otrolig valrörelse och nu är det upp till väljarna, sa Holst.

seniormassa_pan
valet2022

Axelsson: Har en bra känsla

Valet 2022 Socialdemokraterna håller valvaka på Västra Bangatan och efter att Valundersökningar presenterats var det optimistiskt även för ett lokalt majoritetsskifte: - Jag har en bra känsla, vi har haft 5288 dörrsamtal och träffat många som röstade blått som nu röstar på oss, säger Marie.

mp_helsida_eu
valet2022

Kan bli sista dagen som oppositionsråd

Valet 2022 Marie Axelsson mötte väljarna på Valdagen med rosor. Kampanjandet är lagt åt sidan nu är det fokus på att få kommuninvånare att komma till vallokalen: - Under valrörelsen har jag mött flera hundra kommuninvånare och berättelser om både framgångar och motgångar, men oavsett berättelse har den gemensamma nämnaren handlat om en kommun vi bygger upp tillsammans, som står upp för den lilla människan.

bygdensdag_helsida
valet2022

Brixskiöld: Största dagen i vårt land

Valet 2022 Utanför S:t pers vallokal stod veteranen i politiska sammanhang Marcus Brixskiöld och delade ut valsedlar: - Demokratin fungerar som bäst när människor använder sin röst utifrån vad man själv vill, sa Marcus till märsta.nu

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
valet2022

Partidebatt på fredag

Valet 2022 märsta.nu arrangerar på fredag en livesänd debatt där representanter för samtliga partier i fullmäktige medverkar.

valet2022

Lovar 50 nya poliser till kommunen

Valet 2022 Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forsell besökte Märsta Centrum under fredagen och lovade i samband med besöket kraftig mot kriminalitet med 50 nya poliser till Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
nationaldag_outsider
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider