helsida_bostad
Aida Hadzialic och Marie Axelsson besökte Valsta CentrumFoto: Pressbild/Socialdemokraterna

Hadzialic besökte Valsta

Förre gymnasie- och kunskapsministern och numera oppositionsregionråd Aida Hadzialic (S) besökte Valsta Centrum i torsdags.

centrum_artikel_host

Aida Hadzialic (S) besökte Valsta Centrum på torsdagen tillsammans med oppositionsrådet Marie Axelsson (S). Hon gav i samband med besöket ett vallöfte till kommuninvånarna om att säkra tillgången till en psykologmottagning för barn och unga och öka samarbete med elevhälsan.
– Genom att vi förstärker arbetet med barn och ungas psykiska ohälsa i alla led, ser vi till att fler får hjälp och stöd när de behöver det. Det råder inga tvivel om att detta är investeringar som behövs. Köerna ska sluta växa och fler unga ska få hjälp i tid, säger Aida Hadzialic, oppositionsregionråd (S)

I toppen av självmordsstatistiken
Sigtuna kommun uppges vara i toppen av självmordsstatistiken i länet med tredje högsta siffran per 100 000 invånare med 15,3 suicid (fall).
– Med en närvarande psykologmottagning för barn och unga i kommunen kan de samtidigt ge stöd till elevhälsan och socialtjänsten för att fånga unga på glid eller som mår dåligt, Marie Axelsson

Efterlyser handlingsplan
Marie Axelsson väckte frågan om handlingsplan för suicidprevention i Kommunstyrelsen redan i december 2019 och i juni 2020 beslutade Kommunstyrelsen i enlighet med Axelssons förslag om att ta fram en handlingsplan. Någon sådan har dock inte presenterats enligt (S) och situationen anses vara akut.
-Den här insatsen ska vara ett sätt att se till att fler unga får hjälp och vård i tid och i förlängningen är målet att färre barn och unga ska må dåligt, säger Aida Hadzialic, oppositionsregionråd (S)

Rött ljus av Suicide Zero
Organisationen Suicide Zero publicerade en kommunbarometer för 2022 där Sigtuna kommun inte ansågs ha ett tillfredsställande arbete med att förebygga suicidförsök.
– Bakom varje siffra i statistiken finns en unik människa och ofta efterlevande som tvingas uthärda den svåraste av förluster. Om Sigtuna kommun utvecklar sitt arbete kan liv räddas, säger Marie Axelsson, oppositionsråd.

pantamera_avc_helsida
valet2022

Bergqvist: Jag skulle vilja fortsätta

Valet 2022 Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) har suttit vid makten sedan 2014: - Jag känner att jag skulle vilja fortsätta att göra mer, säger hon till märsta.nu

valet2022

MP siktar på att styra igen

Valet 2022 Miljöpartiet har tre mandat att försvara och har haft en tung valrörelse på riksnivå men man är redo att återta makten i kommunen.

toppbanner
valet2022

Centerpartiet: Omöjlighet att förhandla med SD

Valet 2022 Kommunvalet är långt ifrån räknat dock har Gill Brodin (C) gett ett tydligt besked redan i valdebatten att det inte blir något samarbete med Sverigedemokraterna: - Det är en omöjlighet, sa hon på partiets valvaka.

valet2022

Holst: Nu är det upp till väljarna

Valet 2022 Moderaterna har valvaka tillsammans med några av partierna i kommunledningen på O`Learys: - Känslan lokalt är bra. Vi har levererat under valrörelsen trots pandemin och krig i Ukraina. Vi har haft en otrolig valrörelse och nu är det upp till väljarna, sa Holst.

centrum_sommar2022_helsida
valet2022

Axelsson: Har en bra känsla

Valet 2022 Socialdemokraterna håller valvaka på Västra Bangatan och efter att Valundersökningar presenterats var det optimistiskt även för ett lokalt majoritetsskifte: - Jag har en bra känsla, vi har haft 5288 dörrsamtal och träffat många som röstade blått som nu röstar på oss, säger Marie.

ungdomsarbete_helsida
valet2022

Kan bli sista dagen som oppositionsråd

Valet 2022 Marie Axelsson mötte väljarna på Valdagen med rosor. Kampanjandet är lagt åt sidan nu är det fokus på att få kommuninvånare att komma till vallokalen: - Under valrörelsen har jag mött flera hundra kommuninvånare och berättelser om både framgångar och motgångar, men oavsett berättelse har den gemensamma nämnaren handlat om en kommun vi bygger upp tillsammans, som står upp för den lilla människan.

defacto_helsida
valet2022

Brixskiöld: Största dagen i vårt land

Valet 2022 Utanför S:t pers vallokal stod veteranen i politiska sammanhang Marcus Brixskiöld och delade ut valsedlar: - Demokratin fungerar som bäst när människor använder sin röst utifrån vad man själv vill, sa Marcus till märsta.nu

connys_helsida
valet2022

Partidebatt på fredag

Valet 2022 märsta.nu arrangerar på fredag en livesänd debatt där representanter för samtliga partier i fullmäktige medverkar.

valet2022

Lovar 50 nya poliser till kommunen

Valet 2022 Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forsell besökte Märsta Centrum under fredagen och lovade i samband med besöket kraftig mot kriminalitet med 50 nya poliser till Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
arbete_outsider
pantamera_out
nrh
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider