sap_feb_pan
Zahra Govani får pris av Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L)Foto: Insändarbild

Zahra prisades som Årets pedagog

Zahra Govani prisades nyligen som Årets pedagog i Sigtuna kommun: - Det känns fantastiskt kul. Jag mig hedrad och ödmjuk inför elevernas fina ord om mig som lärare, säger Zahra.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun uppmärksammar just nu pedagoger på skolor runt om i kommunen. Nyligen var det Zahra Govani på Steningehöjdens skola som fick besök av Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist. Alla kan nominera till Årets pedagog.

I motiveringen stod det bland annat följande:
Hon pratar utförligt och väcker vårt intresse och vår uppmärksamhet. Hon är rolig och snäll. Detta är en lärare som man kan vända sig till och känna sig trygg med. Zahra är mycket motiverande och vill verkligen att vi elever ska lyckas i livet!”

Zahra tror att hon nominerats för att eleverna verkligen känner att hon bryr sig om dem och vill se dem lyckas, såväl akademiskt som socialt. Hon undervisar just nu endast i Engelska men är behörig även i Spanska. Hon har undervisat på Steningehöjdens skola sedan 2010 men är lärare sedan 2010. Hon bor i Steningehöjden även till vardags, på promenadavstånd från skolan.

Under en tioårsperiod har nu skolan varit i skottlinjen för både politisk och medial debatt, något som inte heller gått Zahra obemärkt förbi.
– Det kan vara bra att krisrubrikerna finns, för det kan motivera till att man tar tag i utmaningarna som finns i skolans värld. Men å andra sidan bidrar rubrikerna till att svartmåla skola och pedagoger. Många duktiga lärare lägger ner sin själ i att utbilda elever, men istället för att bli uppmärksammade och uppskattade dras de alla över en kam, när grundproblemen ligger någon annanstans.

connys_helsida
foraldranatverk_helsida
pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida
skridskodisco_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

funkisfest_helsida
centrum_host_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
funkisfest_outsider
foraldranatverk_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host