centrum_panorama_hostshopping
Zahra Govani får pris av Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L)Foto: Insändarbild

Zahra prisades som Årets pedagog

Zahra Govani prisades nyligen som Årets pedagog i Sigtuna kommun: - Det känns fantastiskt kul. Jag mig hedrad och ödmjuk inför elevernas fina ord om mig som lärare, säger Zahra.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun uppmärksammar just nu pedagoger på skolor runt om i kommunen. Nyligen var det Zahra Govani på Steningehöjdens skola som fick besök av Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist. Alla kan nominera till Årets pedagog.

I motiveringen stod det bland annat följande:
Hon pratar utförligt och väcker vårt intresse och vår uppmärksamhet. Hon är rolig och snäll. Detta är en lärare som man kan vända sig till och känna sig trygg med. Zahra är mycket motiverande och vill verkligen att vi elever ska lyckas i livet!”

Zahra tror att hon nominerats för att eleverna verkligen känner att hon bryr sig om dem och vill se dem lyckas, såväl akademiskt som socialt. Hon undervisar just nu endast i Engelska men är behörig även i Spanska. Hon har undervisat på Steningehöjdens skola sedan 2010 men är lärare sedan 2010. Hon bor i Steningehöjden även till vardags, på promenadavstånd från skolan.

Under en tioårsperiod har nu skolan varit i skottlinjen för både politisk och medial debatt, något som inte heller gått Zahra obemärkt förbi.
– Det kan vara bra att krisrubrikerna finns, för det kan motivera till att man tar tag i utmaningarna som finns i skolans värld. Men å andra sidan bidrar rubrikerna till att svartmåla skola och pedagoger. Många duktiga lärare lägger ner sin själ i att utbilda elever, men istället för att bli uppmärksammade och uppskattade dras de alla över en kam, när grundproblemen ligger någon annanstans.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
klara_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host