moderat_fokus_pan

Ytterligare ett dödsfall senaste veckorna

Ytterligare en person har de senaste veckorna avlidit med covid-19 enligt Socialstyrelsen.

centrum_artikel_host

Sedan i maj har cirka fyra personer avlidit med covid-19, under flera månader avled ingen person tills i oktober när tre personer rapporterades ha avlidit med covid-19. Vid oktobers slut hade 113 avlidit med covid-19. Nu under början av månaden rapporteras ytterligare ett dödsfall, totalt har 114 kommuninvånare alltså avlidit med covid-19. Cirka 10 procent av kommuninvånarna har testats positiv med covid-19 under hela pandemin.

Enligt Socialstyrelsen är det framför allt personer över 85 år eller äldre som avlidit med covid-19, det är fler män än kvinnor. De flesta avlidna har haft högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdom, diabetes eller lungsjukdom. 6 av tio har havt två eller flera av sjukdomsgrupperna.

ica_helsida
joes-helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

defacto_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

centrum_host_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

nrh_sigtuna
sap_sep23_helsida
moderat_fokus_helsida
hockeyskola_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

socialdem_sep23_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
moderat_bli_medlem
connys
pantamera_out
ica_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
nrh