centrum_panorama_hostshopping
Ambulanshelikopter i centrala MärstaFoto: MMS-Bild

Ytterligare en ambulanshelikopter i drift

Region Stockholm får in ännu en ambulanshelikopter som ska finnas till hands under ett halvår och öka kapaciteten för uppdragen.

centrum_artikel_host

Det finns endast en ambulanshelikopter i hela Region Stockholm, den ska finnas för de drygt 2 miljoner invånarna i 26 kommuner som sträcker sig från Sigtuna till Nynäshamn. Nu har Region Stockholm köpt in ännu en helikopter som ska finnas för uppdrag mellan 15 maj-15 september. De senaste åren ökade uppdragen för ambulanshelikoptern från 3000 till 4000 uppdrag per år.
– Ambulanshelikoptrarna är en viktig trygghetsfaktor. Alla ska kunna känna sig trygga oavsett var i Stockholm man befinner sig och förlita sig på att få hjälp i tid. Det handlar om beredskap och om att rädda liv och nu även på två platser samtidigt, säger gruppledare i Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Fälth (KD)

Enligt Region Stockholm har behovet av så kallat prehospitala insatser ökat samt att man snabbt behöver kunna transportera svårt sjuka mellan sjukhus.
– Ambulanshelikoptrarna ger stockholmarna en stor trygghet vid svåra olyckor och trauman, och i oländiga eller mer avlägsna områden bland annat i skärgården. I dagsläget har vi en helikopter året om och en sommarhelikopter mellan maj och september. Framöver ser vi ett ökat behov av ambulanshelikopterinsatser samt ett behov av snabba transporter till sjukhus för svåra traumafall, och att ha båda helikoptrarna igång året om innebär också minskad sårbarhet och att det blir lättare med bemanningen, säger Anna Starbrink (L) hälso och sjukvårdsregionråd.

moderat_fokus_helsida
connys_helsida
ica_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

hockeyskola_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

centrum_host_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna
sap_sep23_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
pantamera_out
connys
hockeyskola_outsider
nrh
joes_outsider