eu_valet_panorama
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Ytterligare beslag på Arlanda

Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

centrum_artikel_host

Polis på Arlanda flygplats gjorde under söndagförmiddagen två gripanden efter misstankar om grovt penningtvättsbrott. De två männen, i åldrarna 30 och 45 år, kontrollerades i avgångshallen i terminal 5 när polisen upptäckte något misstänkt.

Vid kontrollen fann polisen en klocka med ett värde som överskrider gränsen för grovt penningtvättsbrott. Klockan beslagtogs omedelbart och de två männen togs i förvar.

Ärendet fortsätter att utredas av polisen med fokus på att klarlägga omständigheterna kring det misstänkta brottet.

Läs mer: 11 miljoner i beslag i år

centrum_host_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

seniormassa_pan
bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
connys
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
pantamera_out