centrum_panorama_hostshopping
Så här såg det ut när OSSE höll möte i XPOFoto: Pressbild

XPO redo för EU

Scandinavian XPO är redo för EU:s toppmöten som ska hållas under det första halvåret i år: - Vi är glada över att återigen få välkomna Regeringskansliet som en av våra kunder och ser fram emot att erbjuda dem vår högkvalitativa service och moderna faciliteter, säger Anna Bauer, VD för Scandinavian XPO.

centrum_artikel_host

I höstas var XPO arrangör för internationella toppmötet OSSE. Nu är det dags för över hundra nya möten när EU intar anläggningen. OSSE samlade 57 utrikesministrar och deras delegationer. Säkerhetsmässigt är kraven höga både då som nu och OSSE-mötet var det möte med högsta säkerhetsklassning som hittills ägt rum i Sverige.

XPO har anpassat lokalerna under sex månader för Regeringskansliet och EU-mötena med särskild inredning och rum där delegater kan träffas inför och efter möten. Det finns också en ny restaurang och möjlighet till träning och annan rekreation i området.
– Det här är ett otroligt stort uppdrag vi landat som sätter Scandinavian XPO på den internationella spelplanen. Den generar även affärer för flera av våra partners och området i stort. Exempelvis för hotell, restauranger och service som finns här, säger Anna Bauer.

mp_tack_helsida
brobygget_2024
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Företagsklimatet anses vara på bättringsvägen

Näringsliv Enligt en nyligen genomförd enkät av Svenskt Näringsliv upplever företagen i Sigtuna kommun ett förbättrat företagsklimat. 154 företag i Sigtuna deltog i undersökningen "Lokalt företagsklimat", som totalt samlade svar från över 3800 företag i Stockholms län. Resultaten visar en positiv utveckling inom flera områden jämfört med föregående år.

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
brobygget_outsider
centrum_outsider_host