Foto: Wizz air

Wizz air lanserar nya linjer från Arlanda

Det europeiska lågprisbolaget Wizz Air, känt för sin snabba expansion, gör en betydande satsning genom att utvidga sina operationer till Sveriges största flygplats. Från och med den 31 oktober 2023 kommer bolaget att introducera två nya rutter som avgår från Stockholm Arlanda Airport och kopplar passagerare till de livliga städerna Budapest och Gdansk.

centrum_artikel_host

Wizz Air, ett av Europas snabbast växande flygbolag, driver för närvarande verksamhet från två andra Swedavia-flygplatser, nämligen Göteborg Landvetter Airport och Malmö Airport. Nu är tiden inne för Stockholm Arlanda Airport att välkomna Wizz Air med lanseringen av direktflyg till Budapest och Gdansk med användning av flygplanstyperna A320 och A321.

Dessa nya flygrutter utgör inte bara ett välkommet tillskott till Arlandas befintliga utbud utan också en viktig komplettering för den svenska och Stockholms turismsektorn, särskilt med återhämtningen av turismen till Ungern och Polen efter pandemin. Budapest, känt för sina termiska bad, historiska landmärken, shoppingmöjligheter och rika historia, har länge varit ett favoritresmål för svenska turister. Likaså gör Gdansks kulturella vitalitet och dess läge vid den polska rivieran det till ett attraktivt val, särskilt under sommarmånaderna.

Charlotte Ljunggren, direktör för marknadsföring och kommersiell utveckling på Swedavia, uttryckte sin entusiasm över Wizz Airs ankomst och sa: ”Vi är glada att välkomna Wizz Air till Stockholm Arlanda Airport, och vi ser fram emot att fortsätta vårt långvariga samarbete med bolaget. Dessa nya direktlinjer förbättrar inte bara tillgängligheten från Stockholmsregionen till olika europeiska destinationer utan förbättrar också tillgängligheten till Sverige självt. Swedavias roll är att underlätta för människor att komma samman, och Wizz Airs närvaro på Arlanda kommer att uppskattas av de som besöker familj och vänner, svenska turister som vill utforska Ungern och Polen, och vice versa, samt av affärsresenärer.”

Zsuzsa Trubek, Corporate Communications Manager på Wizz Air, delade flygbolagets entusiasm för denna expansion och sa: ”Vi är glada att kunna lägga till Stockholm Arlanda Airport i vårt ständigt växande nätverk och erbjuda våra kunder en direktförbindelse till Sveriges största flygplats. Vi tror att passagerare som reser från Stockholm kommer att uppskatta flygplatsens närhet och möjligheten att flyga med oss till spännande destinationer. Vår besättning ser fram emot att välkomna passagerarna ombord på en av Wizz Airs yngsta och mest moderna flottor, med start från den 31 oktober.”

Ny godisbutik etablerar på Arlanda

Näringsliv Nu etablerar sig CandyKing på Terminal 5: - Konsumenterna möter en lösviktshylla med 200 sorter lösgodis att välja mellan i en inspirerande miljö. Både de som brukar handla lösvikt och de som handlar för första gången kommer få något utöver det vanliga, säger Mattias Jönsson, P&M Director, Cloetta.

wenngarn_jul_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

centrum_host_helsida

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

ica_helsida
pantamera_avc_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

defacto_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

connys_helsida
storemore_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

slottsby_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

slottsby_outsider
nrh_sigtuna
ica_outsider
joes_outsider
connys
pantamera_out
wnngarn_jul_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
storemore_out
centrum_outsider_host