eldsjal2024_pan
Foto: Insändarbild/Wings

Wings tog tredje raka

I en intensiv match i Hockeyettan stod Wings emot Strömsbro i en jämn tillställning som slutade 1-1 efter ordinarie tid och först på straffar kunde Wings vinna.

centrum_artikel_host

Första perioden inleddes med högt tempo och flera målchanser åt båda håll. Trots en lovande start för Wings, lyckades Strömsbro ta ledningen med 0-1 efter en dubbelchans vid 4:46. Trots detta höll Wings tempot uppe och pressade på för en kvittering. Vid 11:16 ådrog sig Strömsbro en utvisning, men trots ett bra powerplay lyckades inte Wings få in någon kvittering. Perioden avslutades med hård press från Strömsbro, men skotten stod ändå jämnt med 7-6 till Strömsbros fördel.

Andra perioden började starkt för Wings när Emil Hedström snabbt kvitterade till 1-1 efter 41 sekunder, assisterad av Carl Aronsson och Oscar Sarhus. Trots flera möjligheter att ta ledningen, bland annat vid en utvisning för Strömsbro vid 7:52, förblev ställningen 1-1. Wings fortsatte att trycka på och hade flera chanser att ta ledningen, men lyckades inte omvandla dem till mål. Trots flera utvisningar åt båda hållen, inklusive en straffbar situation för Wings mot slutet av perioden, stod det kvar 1-1 inför den tredje perioden, med skotten 19-14 till Wings fördel.

Den tredje perioden fortsatte i samma intensiva anda, med båda lagen skapande chanser men utan att lyckas göra mål. Trots en utvisning för Wings vid 13:51 lyckades de hålla emot med en stark försvarsinsats och en stabil målvaktsspel av Oscar Fröberg. Matchen gick till förlängning med ställningen 1-1, där Wings tog kontroll över spelet och hade flera farliga chanser. Trots en utvisning för Strömsbro i förlängningen, lyckades inte Wings omvandla sitt powerplay till ett avgörande mål.

Matchen avgjordes till sist i straffläggning, där Wings vann med 2-1 efter att Didrik Lif satt den avgörande straffen. Med detta säkrade Wings bonuspoängen i matchen efter en hård och jämn kamp mot Strömsbro.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

eldsjal2024_helsida
division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

centrum_host_helsida

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

pantamera_avc_helsida

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

connys_helsida
helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

storemore_helsida
division 3

MIK inledde Division 3 med seger

Fotboll Märsta IK inledde Division 3-säsongen med en imponerande seger på hemmaplan mot Gamla Upsala. Trots en utvisning lyckades laget säkra en 2-0-vinst, med mål av Mass Khan och Benjamin Suskic.

mp_helsida_eu
kvalextra!

Skånela skrällde i Kungsbacka och skaffade sig matchboll

Handboll Skånela fortsätter sin imponerande framfart i kvalet till Handbollsligan genom att vinna den andra kvalmatchen mot Aranäs och därmed ta ledningen med 2-0 i matcher. Matchen, som hölls i Kungsbacka sporthall, bjöd på spänning från början till slut inför 571 åskådare.

kvalextra

Skånela möter Aranäs i kvalet

Handboll På torsdagen blev det klart att Skånela IF:s herrar står inför en spännande utmaning då de möter HK Aranäs i kvalet till handbollsligan.

damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Handboll Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Handboll Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.

damallsvenskan

Skånela vann trots tappad storledning

Handboll Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
storemore_out
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
connys
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
pantamera_out