centrum_panorama_hostshopping

Wings tog straffseger i Segeltorp

Wings vann med 2-1 mot Segeltorp efter straffar där Szurowski satte två straffar. Wings hade stor dominans och sköt hela 45 skott på mål men gjorde bara ett enda på 65 minuter.

centrum_artikel_host

I en spännande match i Hockeyettan Östra möttes Segeltorp och Wings. Matchen började med en böljande fram och tillbaka, där lagen kämpade för kontroll över spelet. Redan efter 41 sekunder drog Wings på sig en utvisning när Joel Linnander satt utvisad. Trots detta lyckades Wings lösa sitt box play effektivt och avvärja Segeltorps försök att göra mål. Efter utvisningen fortsatte spelet att svänga fram och tillbaka, och Wings hade några längre anfall. Med 7 minuter och 59 sekunder kvar av första perioden, gjorde Wings ett slarvfel när de skulle ta ut pucken ur sin egen zon, och Segeltorp tvekade inte att utnyttja detta till sin fördel och satte 1-0. Trots en sen utvisning för Segeltorp hade Wings svårt att skapa farliga målchanser, och skotten var 16-7 till Wings vid periodens slut.

Andra perioden följde i stora drag samma mönster som den första, med böljande spel fram och tillbaka. Wings såg dock något piggare ut och skapade fler chanser. Efter 11 minuter och 55 sekunder drog Segeltorp på sig en utvisning, men Wings kunde inte utnyttja detta till att göra mål. Efter 15 minuter och 36 sekunder lyckades Wings äntligen kvittera, när Dennis Von Walden snyggt framspelad av Emil Gabrielson satte 1-1. Efter målet ökade Wings tempot och skapade flera farliga målchanser. Skotten i perioden var 15-5 till Wings.

Tredje perioden började precis som de två tidigare, med ett böljande spel fram och tillbaka. Wings drog på sig en utvisning genom Dennis Von Walden i den offensiva zonen med 16 minuter och 58 sekunder kvar, men även den här gången kunde de rensa bort faran. Segeltorp pressade Wings hårt under den sista minuten, men Wings höll emot. Skotten i den tredje perioden var 9-4 till Wings.

Eftersom matchen var oavgjord gick den till förlängning. Två minuter in i förlängningen drog Segeltorp på sig en utvisning när Gustav Eurenius bröt igenom till ett friläge. Trots flera chanser i förlängningen kunde Wings inte göra mål, och förlängningen avslutades 0-0. Skotten i förlängningen var 3-1 till Wings.

I straffläggningen visade Mateusz Szurowski sin skicklighet genom att sätta två straffar och därmed säkra extrapoängen för Wings. Resultatet av matchen blev således en seger för Wings efter straffläggning med 2-1.

olympiska spelen i Paris

Elva olympier från Sigtuna kommun

Sport Idag invigs OS och Sigtuna kommun har faktiskt producerat hela elva olympier, den senaste var handbollsmålvakten Madeleine Gustafsson.

pantamera_avc_helsida

Yolanda Ngarambe stämmer SOK

Friidrott På fredag börjar OS märstabon Yolanda Ngarambe som klarat den internationella kvalgränsen nekas av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu stämmer hon SOK tillsammans med andra idrottare.

gothia cup

Bygdens lag ute ur Gothia Cup

Fotboll Det är färdigspelat för bygdens tre lag som var på Gothia Cup; Märsta IK i P18 och Sigtuna Märsta United som har två lag i spel.

connys_helsida

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

brobygget_2024
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.