Foto: Insändarbild/Wings

Wings förlorar 2-4 mot Hanviken i intensiv match

Hanviken besegrar Wings i Pinbackshallen med 4-2 på söndagseftermiddagen.

centrum_artikel_host

En laddad inledning av Wings möter Hanvikens liknande energi när pucken släpps. Spelet är snabbt och intensivt, men det är Hanviken som först tar chansen när en puck som Wings försöker ta ut på domaren resulterar i ett 2-mot-1-läge för Hanviken som de inte missar. Redan efter 2.21 leder Hanviken med 1-0.

Efter 4.56 får Hanviken en utvisning när Wings trycker på ordentligt. Wings tar snabbt tillvara på powerplayet och kvitterar 12 sekunder in i spelet genom Oscar Sarhus, assisterad av Dennis Von Walden och Emil Hedström. Vid 9 minuter in i matchen räddar Marcus Johansson en farlig situation när Hanviken bryter fri med två spelare. Direkt efter powerbreaket fortsätter Wings pressen och vid 11.38 leder de nu med 2-1 genom Emil Gabrielson, assisterad av Mateusz och Damian Szurowski. Med 1.28 kvar av perioden drar Marcus Karlsson på sig en 2-minuters utvisning, men Wings lyckas hålla ut resten av perioden. Skotten står då 7-9 till Hanvikens fördel.

Andra perioden inleds starkt för Wings som klarar av utvisningen. Båda lagen bjuder på högt tempo och chanser åt båda håll. Efter 13.18 drar Ville Hornborg på sig en 2-minuters utvisning, men Wings klarar av boxplayet bra. Tyvärr kvitterar Hanviken bara 16 sekunder efter att Wings blivit fulltaliga. Trots att Hanviken ökar tempot så står Wings stadigt. Skotten i andra perioden är 11-20.

I den tredje perioden släpper Wings iväg pucken för svagt från deras zon och Hanviken tar tillfället i akt och gör mål, leder nu med 3-2 efter 6.52. Snart efteråt drar Oscar Pentler på sig en utvisning som leder till ett mål för Hanviken, 2-4, bara 28 sekunder senare. Med 9.31 kvar får Oscar Pentler ytterligare en utvisning. Trots en utvisning för Hanviken med 6.11 kvar lyckas inte Wings skapa några farliga målchanser. Med 1.41 kvar drar båda lagen på sig utvisningar och Wings förlorar mot ett starkare Hanviken den här kvällen. Skotten i tredje perioden landar på 7-16 och totalt står det 25-45 till Hanvikens fördel.

storemore_helsida
joes-helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
centrum_host_helsida

Lindqvist tar över som herrtränare

Handboll Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

connys_helsida

Wings bryter med David Lundmark

Ishockey David Lundmark, en långvarig figur i Wings organisation, går skilda vägar med A-laget. Beslutet, meddelat av sportchefen Björn Danielsson, innebär att Lundmark inte kommer att vara en del av A-lagets stab under resten av säsongen.

allsvenskan

Dubbla segrar för Skånela i helgen

Handboll Vikingahallen kokade av glädje när Skånelas damer säkrade säsongens första seger mot Alingsås, följt av herrlagets ansträngda men avgörande seger mot Drott.

ica_helsida
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Fotboll Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

wenngarn_jul_helsida

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

kampsport I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

slottsby_helsida

Triathlonstart i Arlandastad

Sport Svenska Triathlonförbundet har officiellt presenterat de första SM-tävlingarna för 2024, och det blir ett spännande år med två av triathlons mest klassiska lopp samt en relativt ny men omtyckt tävling. Säsongen kickar igång med Arlandastad Duathlon den 1 maj, som kommer att vara värd för SM och RM i duathlon.

herrallsvenskan

Skånela Besegrar VästeråsIrsta

Handboll I en spännande match i Herrallsvenskan stod Skånela som segrare när de besegrade VästeråsIrsta med slutresultatet 29-26. Matchen bjöd på en imponerande insats från båda lagen, och Skånela lyckades säkra segern med en stark forcering under den sista delen av matchen.

hockeyettan

Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Ishockey Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

Nya framgångar för Kim Taekwondo

kampsport Under lördagen avslutades Svenska Cupen 3 i Linköping, den sista tävlingen innan de svenska mästerskapen, SM, och en avgörande uppladdning inför uttagningen av landslaget.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

swedol_outsider
connys
nrh_sigtuna
wnngarn_jul_outsider
storemore_out
ica_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
joes_outsider
pantamera_out