socialdemokraterna_maj_panorama

Wings föll på straffar mot Surahammar

I kvällens intensiva match mellan Wings och Surahammar slutade det hela 3-4 efter straffar, och det var en händelserik tillställning från start till slut.

centrum_artikel_host

Redan 18 sekunder in i matchen får Wings plocka ut pucken ur målet när Surahammar tar ledningen med 0-1. Wings har svårt att komma igång och efter 3.51 drabbas Surahammar av en utvisning. Trots några riktigt bra chanser lyckas Wings inte få in bollen. Efter 8.41 utökar Surahammar ledningen till 0-2. Trots ett något bättre spel från Wings efter powerbreak är det långt ifrån deras kapacitet. Skottstatistiken efter första perioden visar 11-6 till Surahammar.

Wings är besvikna på den första periodens insats och kommer ut taggade till andra perioden. Redan efter 27 sekunder reducerar Oscar Pentler till 1-2 med assist av Dennis Von Walden och Damian Szurowski. Efter 5.52 drabbas Wings av ett hårt spel och tappar en back i mittzonen, vilket resulterar i 1-3. Wings kämpar för att komma tillbaka men lyckas inte få in några fler mål. Skottstatistiken efter andra perioden är 10-9 till Wings.

I den tredje perioden fortsätter Wings att jaga och efter 8.44 skjuter Edvin Stegfeldt på en retur och reducerar till 2-3, assisterad av Sebastian Lindström och Tim Dackell. Trots ihärdiga försök från Wings står Surahammar upp bra och hindrar dem från att komma in i anfallszonen. Med endast 1.36 kvar tar Wings timeout och tar ut målvakten Marcus Johansson för att sätta in en extra utespelare. Med bara 14 sekunder kvar kvitterar Emil Gabrielson på assist av Oliver Pentler och Tim Dackell. Skottstatistiken i den tredje perioden är 13-4 till Wings.

I övertiden har Wings några vassa chanser att avgöra, men inget mål görs. Matchen går till straffar där Surahammar sätter de två första straffarna medan Wings missar båda sina. Surahammar tar därmed hem bonuspoängen, medan Wings får nöja sig med en poäng från matchen. En dramatisk och kämpig match som slutar med en delad framgång för båda lagen.

eldsjal2024_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

centrum_host_helsida

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

mp_helsida_eu
division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

forstamaj_helsida

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

connys_helsida

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

pantamera_avc_helsida

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

division 3

MIK inledde Division 3 med seger

Fotboll Märsta IK inledde Division 3-säsongen med en imponerande seger på hemmaplan mot Gamla Upsala. Trots en utvisning lyckades laget säkra en 2-0-vinst, med mål av Mass Khan och Benjamin Suskic.

kvalextra!

Skånela skrällde i Kungsbacka och skaffade sig matchboll

Handboll Skånela fortsätter sin imponerande framfart i kvalet till Handbollsligan genom att vinna den andra kvalmatchen mot Aranäs och därmed ta ledningen med 2-0 i matcher. Matchen, som hölls i Kungsbacka sporthall, bjöd på spänning från början till slut inför 571 åskådare.

kvalextra

Skånela möter Aranäs i kvalet

Handboll På torsdagen blev det klart att Skånela IF:s herrar står inför en spännande utmaning då de möter HK Aranäs i kvalet till handbollsligan.

damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Handboll Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Handboll Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.