eldsjal2024_pan
Foto: Wings

Wings föll hemma mot Kalix

I en intensiv match mellan Wings och Kalix i Hockeyettan fick publiken uppleva ett högt tempo och flera spännande ögonblick.

centrum_artikel_host

Matchen började med ett ömsesidigt bytte av chanser, men det var Wings som drog på sig den första utvisningen när Marcus Karlsson fick lämna isen efter 2:55. Trots detta lyckades Wings hantera Kalix anfall under powerplayet. Efter 11 minuter hade Kalix en gyllene chans i ett 3 mot 1-läge, men Oscar Fröberg i Wings-målet stod för en avgörande räddning. Wings tog sedan ledningen efter 15:24 när Oscar Sarhus spelade fram till Calle Aronsson, som petade in returen och gjorde det till 1-0. Wings tryckte på för en utökad ledning och Joel Linnander träffade stolpen med ett hårt skott med 2:26 kvar av perioden. Trots många chanser från båda lagen blev det inga fler mål i den första perioden, som avslutades med skotten 10-8 till fördel för Kalix.

I den andra perioden fortsatte Wings att skapa tryck, men Kalix höll emot. Wings fick en del långa anfall, men lyckades inte omvandla dem till mål. Trots en utvisning för Kalix vid 14:55 lyckades inte Wings utnyttja powerplayet till någon utdelning. Perioden avslutades med ett något mer fokuserat Wings, men ändå utan mål. Skotten i den andra perioden visade 9-12 till Kalixs fördel.

I den tredje perioden fortsatte Wings att kämpa, men turen var inte på deras sida. Efter en utvisning för Wings vid 0:48 lyckades de försvara sig och behålla målnollan. Men Kalix lyckades till slut kvittera till 1-1 efter 6:44 spelade minuter. Trots en dubbelutvisning och en stark defensiv från Wings, lyckades Kalix göra 1-2 när Wings blev fulltaliga igen. Trots ett försök att spela med sex utespelare på isen i slutminuterna, kunde inte Wings vända matchen till sin fördel och förlorade med 1-2. En besvikelse för Wings och deras fans, men en stark kämpainsats från båda lagen. Slutskotten visade 4-13 till Kalixs fördel, med en total skottstatistik på 23-33.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

eldsjal2024_helsida
division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

pantamera_avc_helsida

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

centrum_host_helsida

Rosenberg vann Serbia Open

Sport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

connys_helsida
helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

storemore_helsida
division 3

MIK inledde Division 3 med seger

Fotboll Märsta IK inledde Division 3-säsongen med en imponerande seger på hemmaplan mot Gamla Upsala. Trots en utvisning lyckades laget säkra en 2-0-vinst, med mål av Mass Khan och Benjamin Suskic.

mp_helsida_eu
kvalextra!

Skånela skrällde i Kungsbacka och skaffade sig matchboll

Handboll Skånela fortsätter sin imponerande framfart i kvalet till Handbollsligan genom att vinna den andra kvalmatchen mot Aranäs och därmed ta ledningen med 2-0 i matcher. Matchen, som hölls i Kungsbacka sporthall, bjöd på spänning från början till slut inför 571 åskådare.

kvalextra

Skånela möter Aranäs i kvalet

Handboll På torsdagen blev det klart att Skånela IF:s herrar står inför en spännande utmaning då de möter HK Aranäs i kvalet till handbollsligan.

damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Handboll Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Handboll Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.

damallsvenskan

Skånela vann trots tappad storledning

Handboll Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
storemore_out