centrum_panorama_hostshopping
RA73 årgång 86/87Foto: Wings/Arkiv
Artikel från DN inför säsongen 86/87Foto: Wings/Arkiv
RA73:s klassiska tröja med ängeln som spelar hockey. Foto: Wings

Wings firar Pinbacken 30 år

I samband med matchen Wing-Hammarby på onsdag kommer Wings att fira Pinbackshallens 30-års jubileum samt hylla sin upplaga av RA73 från 1986/87: - Första säsongen i Pinbacken var fantastisk - och för en 20-åring som kommit till en ny stad var glädjen total, berättar dåvarande spelaren Johan Hemström som även är engagerad i föreningen idag.

centrum_artikel_host

Pinbackshallen är hatad eller älskad i Märsta. Ful säger en del, originell säger andra. Den ritades av Ralph Erskine som då var en av förgrundsgestalterna inom svensk design. I samband med Wings match mot Hammarby på onsdag ska man fira att hallen fyller 30 år. Den står fortfarande stadigt.

Fantastisk klubbanda
Samtidigt har man bjudit in spelare från RA73 upplaga 86/87. Ett historiskt lag i föreningens historia med bland annat förre NHL-proffset Ulf Isaksson (avliden sedan 2003) med 22 poäng på meritlistan från Los Angeles Kings. En fantastisk anda genomsyrade hela föreningen med diverse arrangemang för att dra in medel. A-laget ställde upp på det mesta. Det fanns också en JE-CUP efter den numera nedlagda bilfirman JE:s Bil.

Gretzky, Kniven och Foppa
Många har tackat ja till att närvara på matchen. Flera är fortfarande verksamma i olika företag eller bor i kommunen. Exempelvis kiropraktorn Lennart ”Lelle” Gedin (som dock är bortrest), Henrik Boström (Defacto Yrkeskläder) och Roger Askersson (som varit NHL-proffset William Karlssons tränare i Wings). I laget fanns även en ”Kniven” Lundell, ”Zigge” Zetterholm, ”Foppa” Forsberg och ”Gretzky” Reinkainen. Härliga namn från en härlig tid. Totalt är det cirka 15 spelare från förr som närvarar vid arrangemanget.

Meriterad tränare från året var Christer Westerlund som lett TV-pucklag samt lag i Elitserien och Allsvenskan, men han vidhåller att RA var roligast att ha. Dagen startar redan kl. 17 på O´Learys och gamla fans kan ansluta till firandet redan där för att därefter bege sig till matchen gemensamt kl. 19.00

brobygget_2024
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
nrh_sigtuna
pantamera_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider