Foto: Wings/Insändarbild

Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

centrum_artikel_host

Wings började matchen med att ta taktpinnen direkt och satte press på Enköping. Bara 1 minut och 23 sekunder in i matchen blev Enköping bestraffade med en utvisning när Tim Friberg hamnade i boxen. Wings hade ett utmärkt tillfälle i powerplay, men misslyckades att omvandla det till mål. Matchen fortsatte med båda lagen som skapade chanser, och med 11 minuter och 10 sekunder spelade hade Wings ett skott som träffade stolpen. Mot slutet av perioden drabbades Enköping av ännu en utvisning, och skotten i perioden avslutades med 12-6 till Wings.

Wings fortsatte att dominera i den andra perioden och skapade flera målchanser. Efter 6 minuter och 48 sekunder kom det efterlängtade målet när Mikael Hedlund sköt in pucken i nätet efter en assist från Marcus Karlsson. Bara en minut senare fick Gustav Kapborg sitta utvisad i 2 minuter, men Wings försvarade sig effektivt och lyckades kontra fram till ett vackert mål. Emil Gabrielson väntade snyggt in Emil Hedström som ökade ledningen till 2-0.

Wings stannade inte där och fortsatte att öka sin ledning. Efter 11 minuter och 57 sekunder fick Emil Gabrielson ett friläge och släppte pucken i nätet, vilket ledde till 3-0. Trots flera chanser av Enköping närmade sig Wings målet flera gånger, men de lyckades inte få in pucken. Med 17 minuter och 10 sekunder kvar på klockan reducerade Enköping genom ett mål av Tim Friberg, men det var en liten tröst i en period som överlag var mycket positiv för Wings. Skotten i perioden stod 16-13 till förmån för Wings.

Den tredje perioden inleddes med Wings som hade en bra målchans, men missade målet. Enköping började komma mer in i matchen och hade flera långa anfall. Efter drygt 7 minuter kom målet som Enköping hade hoppats på, när de lyckades reducera genom en fin insats av Tim Friberg.

Efter detta fick Wings återigen chansen i powerplay när Enköping drog på sig en utvisning med drygt 7 minuter kvar att spela. Tyvärr för Wings blev powerplayet inte lika effektivt som tidigare i matchen, men de lyckades ändå hålla ledningen. Med bara 36 sekunder kvar blev det en dubbelutvisning där Olle Dahlman satt på bänken för andra gången i matchen.

Wings hade flera bra målchanser med 4 minuter kvar, men målet uteblev. Med 2 minuter och 43 sekunder kvar i matchen hade Enköping en nära träff i stolpen, och de valde att plocka ut målvakten i ett sista försök att reducera ytterligare.

Wings utnyttjade situationen snabbt och kontrade fram till mål när Joel Linander ökade ledningen till 4-1 efter 18 minuter och 8 sekunder. Detta mål innebar att Wings stängde matchen på ett imponerande sätt i den tredje perioden.

Totalt sett visade Wings en imponerande prestation genom hela matchen med skotten som slutade 38-28 till deras fördel. Matchen sågs av 248 åskådare i Pinbackshallen. Wings har nu tre raka segrar och ser ut att vara i utmärkt form i Hockeyettan Östra.

defacto_helsida
centrum_host_helsida
slottsby_helsida
connys_helsida
ica_helsida

Lindqvist tar över som herrtränare

Handboll Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

joes-helsida

Wings bryter med David Lundmark

Ishockey David Lundmark, en långvarig figur i Wings organisation, går skilda vägar med A-laget. Beslutet, meddelat av sportchefen Björn Danielsson, innebär att Lundmark inte kommer att vara en del av A-lagets stab under resten av säsongen.

storemore_helsida
allsvenskan

Dubbla segrar för Skånela i helgen

Handboll Vikingahallen kokade av glädje när Skånelas damer säkrade säsongens första seger mot Alingsås, följt av herrlagets ansträngda men avgörande seger mot Drott.

wenngarn_jul_helsida
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Fotboll Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

pantamera_avc_helsida

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

kampsport I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

Triathlonstart i Arlandastad

Sport Svenska Triathlonförbundet har officiellt presenterat de första SM-tävlingarna för 2024, och det blir ett spännande år med två av triathlons mest klassiska lopp samt en relativt ny men omtyckt tävling. Säsongen kickar igång med Arlandastad Duathlon den 1 maj, som kommer att vara värd för SM och RM i duathlon.

herrallsvenskan

Skånela Besegrar VästeråsIrsta

Handboll I en spännande match i Herrallsvenskan stod Skånela som segrare när de besegrade VästeråsIrsta med slutresultatet 29-26. Matchen bjöd på en imponerande insats från båda lagen, och Skånela lyckades säkra segern med en stark forcering under den sista delen av matchen.

Nya framgångar för Kim Taekwondo

kampsport Under lördagen avslutades Svenska Cupen 3 i Linköping, den sista tävlingen innan de svenska mästerskapen, SM, och en avgörande uppladdning inför uttagningen av landslaget.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

wnngarn_jul_outsider
connys
ica_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
storemore_out
nrh_sigtuna
joes_outsider
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider