centrum_panorama_hostshopping
Karolina Windefalk (MP) i samband med valet 2018

Windefalk kritisk till tuffare migrationspolitik

Fullmäktigeledamoten Karolina Windefalk från Skepptuna är en av 48 miljöpartister som inte vill se en tuffare migrationspolitik.

centrum_artikel_host

48 miljöpartister har i en debattartikel i Aftonbladet kritiserat den migrationspolitiska uppgörelse som nu är på väg att genomföras mellan Socialdemokraterna och de borgerliga partierna. Miljöpartiet i Sigtunas gruppledare Karolina Windefalk är en av undertecknarna.
– De vill inte bara göra den tillfälliga lagen permanent, utan den ska även skärpas och stramas åt ytterligare. För Miljöpartiet är det mycket oroväckande att det just nu råder en kollektiv förträngning kring asylrättens okränkbarhet, står det i debattartikeln.

Skribenterna menar vidare att det är en mänsklig rättighet att söka asyl och att Socialdemokraterna och de borgerliga nu föreslår en inhuman politik som undergräver hela tanken bakom asylrätten. (MP) vill inte se en stramare lagstiftning då denna skulle minska möjligheten till familjeåterförening för flyktingar som befinner sig i Sverige.

mp_tack_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

brobygget_2024
connys_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
connys