centrum_panorama_hostshopping
William Karlsson med sitt slutspelsskägg dagarna före finalen.Foto: YouTube

William laddad för finalerna

Natten mot tisdag släpps pucken mellan Vegas och Washington med märstasonen William Karlsson som varit en av lagets bästa spelare hela slutspelet: - Det ska bli kul och spännande att komma igång, sa William efter träningen.

centrum_artikel_host

Natten mot tisdag leder William Karlsson succékedjan med Reilly Smith och Jonathan Marschessault in mot storstjärnan Alexander Ovechkin och hans kedjekompisar Evgeni Kuznetsov och Tom Wilson. Två av slutspelets bästa kedjor ställs mot varandra. På lördagen tränade Vegas hemma i Las Vegas inför tusentals fans som tog emot redan på parkeringsplatsen:
– Vi har bästa hemmapublken. Jag vet inte hur de kom dit, de var där när jag kom till parkeringen, sa Karlsson i en intervju med Sports Adrenaline på YouTube.

Hyllats i Nordamerika
I flera månader har William hyllats i Nordamerika, hyllningarna har fortsatt även i slutspelet där man normalt brukar skilja agnarna från vetet. Williams spel imponerar på experterna på tv och webbsidor och man har har kallats för ”Real thing” flera gånger, det vill säga att hans spel inte är en tillfällighet utan att han är på riktigt. För några veckor sedan nominerades han även till Lady Byng Trophy som Årets gentleman.

Pokalen kan komma till Märsta
Skulle William vinna cupen med Vegas så lär han komma till Märsta med pokalen, det är brukligt att spelarna får en dag med pokalen och man brukar ta den till sin hemstad eller moderklubb. Temperaturen höjs på andra sidan Atlanten ju närmare nedsläpp man kommer. Vegas tränade på lördagen inför ett stort medieuppbåd.
– Det ska bli kul och spännande att komma igång, blir säkert mer spännande i morgon (söndag).

 

nrh_sigtuna
moderat_fokus_helsida
hockeyskola_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

defacto_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

sap_sep23_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

Sport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

joes-helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

connys_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

Sport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

skanela_helsida
centrum_host_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

pantamera_avc_helsida
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Fotboll I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

ica_helsida
svenska cupen

Andra raka för Skånela i Svenska Cupen

Handboll Skånela herrar vann på bortaplan mot VästeråsIrsta i den andra omgången av ATG Svenska Cupens gruppspel. Trots att de låg under med 14-13 i halvtid lyckades de vinna med 33-27.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
centrum_outsider_host
nrh
swedol_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
skanela_outsider
connys
hockeyskola_outsider
socialdem_sep23_outsider
joes_outsider
ica_outsider