centrum_panorama_hostshopping
William Karlsson skrev autografer till väntande wingsspelareFoto: Daniel Iskander
William Karlsson skrev autografer till väntande wingsspelareFoto: Daniel Iskander
Supportern Tobbe Ringh var på plats. Foto: Daniel Iskander

William hemma i Pinbackshallen

William Karlsson har varit hemma i Pinbackshallen under dagar och kört igång med sin isträning. På fredagen fick han även passa på att träffa yngre hockeyspelare och skriva autografer - Känns bra och roligt att vara här, sa han efter passet.

centrum_artikel_host

Det var här jag växte upp och tillbringade tid när jag var barn, sa William efter träningen. Ett 20-tal yngre wingsare hade väntat på att han skulle avsluta sitt pass för att få sig en autograf och kanske en idolbild. William tog sig tid:
– Det har varit lugnt innan när vi tränat men det var kul att se det här, sa han när märsta.nu kom på besök.

Fokus för Williams del i Pinbackshallen har varit snabbhet på is och hockeyrelaterat träning. Han har en tränare och lite vänner som är med honom och kör. Tidigare i veckan har även Lukas Bengtsson från Pittsburgh varit med i Pinbackshallen.

Nollade Crosby
24-årige William har något av en genombrottssäsong bakom sig i NHL men fick trots det lämna Columbus Blue Jackets för expansionslaget Vegas Golden Nights. I Stanley Cup svarade William för en fantastisk Game 4 mot Pittsburgh där han nollade Sidney Crosby och dessutom svarade för ett mål och en assist:
– Jag blev motiverad när han (coach John Tortorella, reds anm) sa att vi ska matcha mot dem (Crosby, reds anm). Jag tänkte att ”nu jävlar” och det gick rätt bra i matchen, det var en rolig match att spela, minns William.

Det blev 25 poäng i NHL men William som är inne på sitt andra och sista år av kontraktet värt en miljon dollar per år hänger inte läpp för att det blev ett klubbyte:
– Jag är taggad, det ska bli kul, känns positivt. Jag har inte pratat så mycket med klubben men coachen har välkomnat mig. Jag ska dit och visa framfötterna och ta en bra roll

Siktar på större roll
Ett tag spekulerades det kring att William skulle få byta klubb från Vegas, hans kontrakt anses vara prisvärt för den produktion han har. Bland annat ryktades han hamna hos mästarna Pittsburgh Penguins. Men just nu är han fokuserad på Vegas:
– Jag siktar på en större roll, det är upp till mig. Jag hoppas laget kan vara slagkraftigt, det är kanska nederlagstippat men allt kan hända i hockey. Jag kan inte vara nöjd med botten sex utan ska sikta högre än så.

Flyttat till Stockholm
Nyligen flyttade William även till Stockholm och han är bara i Märsta sporadiskt då han ska hälsa på familjen samt vänner. Men Märsta har fortsatt en plats i hans hjärta:
– Der betyder mycket, jag växte upp här.

Hur är mottagandet i Pinbackshallen?
– Jag blir igenkänd av några, det är kul, jag kommer ihåg själv hur det var, jag såg upp till Tony Mårtensson.

fritidsbanken_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

brobygget_2024
connys_helsida

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
connys