eu_valet_panorama
Foto: Emma-Sofia Olsson
Foto: Emma-Sofia Olsson

William från Odensala strävar efter framgång inom motocrossvärlden

I Odensala bor en ung motocrossförare vid namn William Julin. Han tävlar för Arlanda MC, som har en sandbana och strävar efter att utöka sin skicklighet genom att träna på olika banor. Mångfalden av utmaningar gör träningen roligare och hjälper honom att växa som förare.

centrum_artikel_host

14-årige William går på Centralskolan i Märsta och ägnar sina vintermånader åt att träna fysik. Två gånger i veckan deltar han i brottarfys i Väsby, förutom sin egen individuella träning. För att komma igång med säsongen reser han ofta ner till Skåne, där snön smälter tidigare, för att få möjlighet att träna på motorcykeln. Sedan 2023 är William en del av Team Calle Aspegren, vilket ger honom möjligheten att delta i flera träningsläger på olika banor där teori spelar en viktig roll. Inför varje tävlingsträning tränar han motocross 2-4 dagar i veckan, med variation beroende på schemat.

Under maj och juni är tävlingarna i full gång och de fortsätter även under augusti och september. William är i sitt andra år av 85U SM-klassen. Förra året avbröts hans tävlingssäsong på grund av en krasch och ett brutet ben, men trots det lyckades han ta poäng i SM och slutade inte sist.

Årets fokus för William ligger på SM-tävlingarna. Han har redan lyckats ta några poäng men strävar efter att samla ännu fler. Hösten bjuder på tre SM-tävlingar och förutom dessa deltar han även i andra tävlingar. Just den gångna helgen kommer han att delta i Nedre Norra-tävlingar där det blev seger i 85-Ungdom. Arlanda MC hade för övrigt hela sju åkare i den aktuella klassen.

Det är inte bara William som är engagerad i motocross, utan hela hans familj har blivit involverad i sporten. Trots att motocross inte var en tradition inom familjen blev de nu en del av motorcykelvärlden. William började sin motocrossresa med en PW 50 och har kört sedan han var fem år gammal. Med varje år som går fortsätter han att utvecklas och sträva efter framgång på banan.

centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

seniormassa_pan

Sigtunakampen är tillbaka

kampsport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

mp_helsida_eu
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
mp_eu_outsider
connys
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host