moderat_fokus_pan
Foto: Insändarbild

Wiggan taggat trots att skyttekungen lämnat

Wigör tar nya tag i årets Division 7, men man får göra det utan sin notoriske målskytt Oskar Brask som lämnat för studier i Umeå: - Vi är riktigt spända inför kommande säsong. Det var en besvikelse att vi inte lyckades nå hela vägen förra året, men vi har knutit näven i fickan och har satt upp som mål att vinna serien i år, säger tränare Viktor Brask.

centrum_artikel_host

Förra året var Skokloster numret för stora men i år ska Wiggan satsa på avancemang till Division 6. En stor förlust är dock att man får klara sig utan Oskar Brask som spottade in mål förra säsongen. Oskar har lämnat för studier i Umeå. Ett antal nya spelare har kommit in den senaste månaden; Simon Bäckström från Iron, Robert Sörell som snörar på sig skorna igen, Felipe Lopez från FC Arlanda, Jakob Grentzelius som även kommer att vara spelande assisterande tränare och Alexander Heineman närmast från Hagby.
– Vi har tyvärr tappat vår bästa målskytt Oskar Brask inför denna säsong, men tagit in många spelare med hög kvalité. Vi har även tagit in en ny assisterande tränare i Jacob Grentzelius som jag tror kommer vara ett perfekt komplement på tränarbänken. Otroligt kunnig, kommenterar huvudtränare Viktor Brask.

Viktor Brask medger att serien är svårbedömd men tror att lag som Håbo FF2 och Trikadien kommer vara med i toppen. Målet för Wiggan är att kliva upp.
– Första steget blir att få ihop truppen med våra nya spelare, men sen att göra så bra ifrån oss som möjligt i Upplandscupen. Jag tror med kvaliteten vi besitter detta år kan vi med säkerhet göra det jobbigt för lagen i de högre divisionerna.

herrallsvenskan

Skånela vann dramatisk match

Handboll Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

moderat_fokus_helsida
division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Fotboll Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

defacto_helsida
joes-helsida
hockeyskola_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

ica_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

nrh_sigtuna

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

Sport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

connys_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

centrum_host_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

Sport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

sap_sep23_helsida
pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
ica_outsider
nrh
socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem
centrum_outsider_host
joes_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
swedol_outsider