defacto_pan2020
Foto: Insändarbild

Wiggan taggat trots att skyttekungen lämnat

Wigör tar nya tag i årets Division 7, men man får göra det utan sin notoriske målskytt Oskar Brask som lämnat för studier i Umeå: - Vi är riktigt spända inför kommande säsong. Det var en besvikelse att vi inte lyckades nå hela vägen förra året, men vi har knutit näven i fickan och har satt upp som mål att vinna serien i år, säger tränare Viktor Brask.

centrum_artikel_host

Förra året var Skokloster numret för stora men i år ska Wiggan satsa på avancemang till Division 6. En stor förlust är dock att man får klara sig utan Oskar Brask som spottade in mål förra säsongen. Oskar har lämnat för studier i Umeå. Ett antal nya spelare har kommit in den senaste månaden; Simon Bäckström från Iron, Robert Sörell som snörar på sig skorna igen, Felipe Lopez från FC Arlanda, Jakob Grentzelius som även kommer att vara spelande assisterande tränare och Alexander Heineman närmast från Hagby.
– Vi har tyvärr tappat vår bästa målskytt Oskar Brask inför denna säsong, men tagit in många spelare med hög kvalité. Vi har även tagit in en ny assisterande tränare i Jacob Grentzelius som jag tror kommer vara ett perfekt komplement på tränarbänken. Otroligt kunnig, kommenterar huvudtränare Viktor Brask.

Viktor Brask medger att serien är svårbedömd men tror att lag som Håbo FF2 och Trikadien kommer vara med i toppen. Målet för Wiggan är att kliva upp.
– Första steget blir att få ihop truppen med våra nya spelare, men sen att göra så bra ifrån oss som möjligt i Upplandscupen. Jag tror med kvaliteten vi besitter detta år kan vi med säkerhet göra det jobbigt för lagen i de högre divisionerna.

centrum_host_helsida
herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

ica_helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

defacto_helsida
damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

joes-helsida
dack_helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
dack_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh
centrum_outsider_host