centrum_panorama_hostshopping
Anna-Karin WetzigFoto: Insändarbild

Wetzig släpper barnbok efter tre års arbete

Efter tre års hårt arbete är det äntligen dags för Anna-Karin Wetzig att släppa sin första barnbok, Årstider. Boken är en lekfull inbjudan till att reflektera över skillnader i månader och årstider, och riktar sig till barn mellan 2 och 6 år.

centrum_artikel_host

Anna-Karin Wetzig är en konstnär och illustratör som arbetar på heltid och även har åtaganden som förtroendevald i kommunen. Trots att tiden har varit knapp har hon ändå lyckats få boken färdigställd, och hon berättar att den har varit som en trogen vän som har väntat på henne på hennes ritbord.

Boken innehåller 32 sidor med färgglada illustrationer och text på rim. Den kan användas av alla som behöver lite hjälp att hålla koll på årstiderna och månadernas ordning. Boken är enkel och lättförståelig, samtidigt som den innehåller många viktiga läroämnen för de yngre läsarna.

Boksläppet äger rum på Kulturstugan den 23 april mellan kl 14.00 och 16.00. Det är möjligt att köpa en tillhörande affisch som visar figurerna från boken och ger en helhetsbild över hela året och dess skiftningar.

Anna-Karin Wetzig är mycket glad över att äntligen få presentera sin första barnbok för allmänheten. Hon hoppas att boken kommer att bli uppskattad av både barn och vuxna, och att den kan hjälpa till att sprida kunskap om årstidernas skiftningar på ett lekfullt sätt.

Denna text genererades med AI

connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

brobygget_2024

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Nöjesnyheter Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
connys
klara_outsider