defacto_pan2020
Anna-Karin WetzigFoto: Insändarbild

Wetzig släpper barnbok efter tre års arbete

Efter tre års hårt arbete är det äntligen dags för Anna-Karin Wetzig att släppa sin första barnbok, Årstider. Boken är en lekfull inbjudan till att reflektera över skillnader i månader och årstider, och riktar sig till barn mellan 2 och 6 år.

centrum_artikel_host

Anna-Karin Wetzig är en konstnär och illustratör som arbetar på heltid och även har åtaganden som förtroendevald i kommunen. Trots att tiden har varit knapp har hon ändå lyckats få boken färdigställd, och hon berättar att den har varit som en trogen vän som har väntat på henne på hennes ritbord.

Boken innehåller 32 sidor med färgglada illustrationer och text på rim. Den kan användas av alla som behöver lite hjälp att hålla koll på årstiderna och månadernas ordning. Boken är enkel och lättförståelig, samtidigt som den innehåller många viktiga läroämnen för de yngre läsarna.

Boksläppet äger rum på Kulturstugan den 23 april mellan kl 14.00 och 16.00. Det är möjligt att köpa en tillhörande affisch som visar figurerna från boken och ger en helhetsbild över hela året och dess skiftningar.

Anna-Karin Wetzig är mycket glad över att äntligen få presentera sin första barnbok för allmänheten. Hon hoppas att boken kommer att bli uppskattad av både barn och vuxna, och att den kan hjälpa till att sprida kunskap om årstidernas skiftningar på ett lekfullt sätt.

Denna text genererades med AI

ica_helsida

ADAAM vann en Grammis

Nöjesnyheter Under onsdagskvällen hölls Grammisgalan, den årliga musikprisutdelningen som hyllar det bästa inom svensk musik. Bland de vinnarna fanns Märstaartisten ADAAM, som tillsammans med Loam var nominerad för låten "Fakka ur".

pantamera_avc_helsida

Brännplattan Open gör comeback

Nöjesnyheter Efter två års uppehåll på grund av pandemin är Brännplattan Open brännbollsturnering tillbaka i Sigtuna kommun. Evenemanget, som syftar till att utse kommunens bästa brännbollslag, kommer att hållas lördagen den 3 juni på Vikingafältet i Märsta.

defacto_helsida

Sigtuna stad firar Valborg med traditionell sång och brasa

Nöjesnyheter Sigtuna stad har en lång tradition av att fira Valborg med majbrasor och körsång. Sedan början av 1900-talet har invånarna i Sigtuna stad samlats för att välkomna våren med eld och sång. Ursprungligen tändes majbrasan på Harberget, men på 1920-talet tillkom traditionen med körsång och tal när Sigtunastiftelsen etablerades, och firandet hölls då uppe på Klockbacken. På 1950- och 1960-talen hölls firandet nere vid hamnen.

nrh_sigtuna

Nu finns samtidsbilder från kommunen

Kulturnyheter Stockholms läns museum har lanserat 10 000 bilder från länsbor i ett samtidsalbum: - Jätteroligt att vi nu har nått 10 000 fotografier i Samtidsbild. De uppladdade fotografierna en unik bild av det samtida livet och vardagen i vårt län som bidrar till vårt gemensamma kulturarv, säger museichef Annelie Kurttila.

joes-helsida

Kulturpriset och Årets ungdomsledare utsedda

Kulturnyheter Kultur- och fritidsnämnden i Sigtuna kommun har nyligen beslutat om vilka som kommer att ta emot Kulturpriset och Årets ungdomsledare för år 2022. Priset delas ut till personer som utfört intressefyllt och framgångsrikt arbete inom kulturella eller idrottsliga områden i kommunen.

Spred påskglädje i Valsta

Kulturnyheter Ungdomsstyrelsen och Söndagsskolagruppen arrangerade påskhälsning och överraskning för barnen i S:t Johannes Syrisk Ortodoxa kyrkan i Märsta, med syfte att sprida glädje och påminna om påskens betydelse.

centrum_host_helsida

FunkisFiket invigdes

Nöjesnyheter Förra veckan invigdes FunkisFiket i Träffpunkten, en plats där personer med funktionsvariationer kan träffas en kväll i veckan.

karnkraft_m_topp
connys_helsida
mp_helsida
seniordag_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
mp_outsider
connys
seniordag_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
ica_outsider