Sigtunahöjdens Team med Ruth WeldegiorgisFoto: Pressbild

Weldegiorgis vann europeisk kocktävling

De pittoreska omgivningarna vid Rungstedgaard i Danmark var platsen för en kulinarisk uppgörelse den 7 oktober när Copper Skillet, världens främsta tävling för konferenscentralkockar, nådde sin europeiska höjdpunkt.

centrum_artikel_host

Evenemanget inkluderade nationella mästare från hela kontinenten som tävlade om den åtråvärda titeln som Europas bästa konferenskock. Med kulinarisk skicklighet representerade Ruth Weldegiorgis från Sigtunahöjden Sverige och tog hem den prestigefyllda utmärkelsen.

Copper Skillet, arrangerad av International Association of Conference Centers (IACC Meetings), är en tävling som sätter konferens- och mötesköket i centrum. Kockarna får i uppdrag att skapa en läcker huvudrätt som är avsedd att tillfredsställa de unika kraven för möten och konferenser. Tidsbegränsningar och begränsade ingredienser lägger till en extra dimension av komplexitet och gör det till ett sant test av kreativitet, smakharmoni, presentation, hygienstandarder och minimering av matsvinn.

Ruth Weldegiorgis, en framstående medlem av det prisbelönta köksteamet på Restaurang Skog, hade redan visat sin kulinariska skicklighet genom att erövra det svenska mästerskapet på Münchenbryggeriet i Stockholm föregående sommar. Hennes seger i Danmark i år har inte bara säkrat henne en plats i kulinarisk historia utan har också gjort henne till en banbrytande figur för aspirerande kockar.

För Ruth innebär segern mycket mer än bara personlig triumf. Hon ser den som en möjlighet att inspirera och bana vägen för andra att följa en karriär inom kulinariska konsten.

”Det känns fantastiskt. Självklart kan man inte undgå att känna sig stolt. För mig är det också ett sätt att visa vad som är möjligt, att belysa möjligheter och inspirera andra att ge sig in i den kulinariska världen”, säger Ruth.

Ruths segerbidrag, en mästerlig rätt, inkluderade gös, tempeh, en grönsaksragu med morötter, schalottenlök och färska tomater, garnerad med timjan, rosmarin och syrad svartkål. Det kulinariska mästerverket imponerade domarna och exemplifierade hennes kulinariska kreativitet och färdigheter.

”Det är otroligt!” utbrister en glad Ruth. Hennes prestation går bortom enbart utmärkelser för Sigtunahöjden eller Restaurang Skog. Hon bär stolt flaggan för kulinarisk excellens och hennes resa går hand i hand med de kärnvärden som omfamnas av Sigtunahöjden.

Genom åren har Sigtunahöjden samlat på sig flera utmärkelser, och man har framhållit social hållbarhet, arbetskultur och gett en plattform för de anställda att utmärka sig. Dessutom lägger Ruths seger till ett spännande kapitel i Sigtunas växande rykte som en kulinarisk destination.

Ny godisbutik etablerar på Arlanda

Näringsliv Nu etablerar sig CandyKing på Terminal 5: - Konsumenterna möter en lösviktshylla med 200 sorter lösgodis att välja mellan i en inspirerande miljö. Både de som brukar handla lösvikt och de som handlar för första gången kommer få något utöver det vanliga, säger Mattias Jönsson, P&M Director, Cloetta.

storemore_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

connys_helsida

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

joes-helsida
wenngarn_jul_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

pantamera_avc_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

ica_helsida
defacto_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

slottsby_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
slottsby_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
storemore_out
ica_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
wnngarn_jul_outsider
ridskola_2020_outsider