nationaldagen_pan
Sigtunahöjdens Team med Ruth WeldegiorgisFoto: Pressbild

Weldegiorgis vann europeisk kocktävling

De pittoreska omgivningarna vid Rungstedgaard i Danmark var platsen för en kulinarisk uppgörelse den 7 oktober när Copper Skillet, världens främsta tävling för konferenscentralkockar, nådde sin europeiska höjdpunkt.

centrum_artikel_host

Evenemanget inkluderade nationella mästare från hela kontinenten som tävlade om den åtråvärda titeln som Europas bästa konferenskock. Med kulinarisk skicklighet representerade Ruth Weldegiorgis från Sigtunahöjden Sverige och tog hem den prestigefyllda utmärkelsen.

Copper Skillet, arrangerad av International Association of Conference Centers (IACC Meetings), är en tävling som sätter konferens- och mötesköket i centrum. Kockarna får i uppdrag att skapa en läcker huvudrätt som är avsedd att tillfredsställa de unika kraven för möten och konferenser. Tidsbegränsningar och begränsade ingredienser lägger till en extra dimension av komplexitet och gör det till ett sant test av kreativitet, smakharmoni, presentation, hygienstandarder och minimering av matsvinn.

Ruth Weldegiorgis, en framstående medlem av det prisbelönta köksteamet på Restaurang Skog, hade redan visat sin kulinariska skicklighet genom att erövra det svenska mästerskapet på Münchenbryggeriet i Stockholm föregående sommar. Hennes seger i Danmark i år har inte bara säkrat henne en plats i kulinarisk historia utan har också gjort henne till en banbrytande figur för aspirerande kockar.

För Ruth innebär segern mycket mer än bara personlig triumf. Hon ser den som en möjlighet att inspirera och bana vägen för andra att följa en karriär inom kulinariska konsten.

”Det känns fantastiskt. Självklart kan man inte undgå att känna sig stolt. För mig är det också ett sätt att visa vad som är möjligt, att belysa möjligheter och inspirera andra att ge sig in i den kulinariska världen”, säger Ruth.

Ruths segerbidrag, en mästerlig rätt, inkluderade gös, tempeh, en grönsaksragu med morötter, schalottenlök och färska tomater, garnerad med timjan, rosmarin och syrad svartkål. Det kulinariska mästerverket imponerade domarna och exemplifierade hennes kulinariska kreativitet och färdigheter.

”Det är otroligt!” utbrister en glad Ruth. Hennes prestation går bortom enbart utmärkelser för Sigtunahöjden eller Restaurang Skog. Hon bär stolt flaggan för kulinarisk excellens och hennes resa går hand i hand med de kärnvärden som omfamnas av Sigtunahöjden.

Genom åren har Sigtunahöjden samlat på sig flera utmärkelser, och man har framhållit social hållbarhet, arbetskultur och gett en plattform för de anställda att utmärka sig. Dessutom lägger Ruths seger till ett spännande kapitel i Sigtunas växande rykte som en kulinarisk destination.

mp_helsida_eu

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

connys_helsida
bygdensdag_helsida

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
connys
nationaldag_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out