nationaldagen_pan
Mats WeibullFoto: Marie-Therese Karlberg

Weibull ersätter Holst

Politiska förändringar har skett när Olov Holst (M) meddelade sin avgång som kommunstyrelsens ordförande (KSO) förra veckan. Som tillfällig ersättare har vice ordförande i kommunstyrelsen trätt in, och en ny KSO planeras att väljas vid kommunfullmäktige den 1 februari 2024. Moderaternas valberedning arbetar med att hitta en permanent ersättare för Holst.

centrum_artikel_host

Samtidigt fortsätter samarbetet mellan de fem partierna (M, KD, L, C och SfS) som tidigare ingick i kommunledningen. För att formalisera det behövs ett nytt samarbetsavtal då Liberalerna (L) och Centerpartiet (C) tidigare meddelat att de lämnar kommunledningen. Budgetarbetet är i full gång, och vid kommunfullmäktige den 30 november kommer fyra olika budgetförslag att presenteras. De tidigare styrande partierna (M, KD, L, C och SfS) har färdigställt sitt förslag, medan Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet kommer att presentera egna förslag.

Dessutom är det snart dags att besluta om kommunens ekonomiska plan för de kommande tre åren. Enligt kommunallagen måste alla kommuner ha antagit sin budget innan den sista november. För Sigtuna kommun innebär detta att fyra olika budgetförslag kommer att vara föremål för omröstning vid kommunfullmäktige den 30 november. Slutligen kommer december att innebära val av nya ledamöter och ersättare till alla nämnder i kommunen.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

connys_helsida
seniormassa_pan
centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
bygdensdag_outsider
connys
centrum_outsider_host
nationaldag_outsider
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out