vinter_pan
Mats WeibullFoto: Marie-Therese Karlberg

Weibull ersätter Holst

Politiska förändringar har skett när Olov Holst (M) meddelade sin avgång som kommunstyrelsens ordförande (KSO) förra veckan. Som tillfällig ersättare har vice ordförande i kommunstyrelsen trätt in, och en ny KSO planeras att väljas vid kommunfullmäktige den 1 februari 2024. Moderaternas valberedning arbetar med att hitta en permanent ersättare för Holst.

centrum_artikel_host

Samtidigt fortsätter samarbetet mellan de fem partierna (M, KD, L, C och SfS) som tidigare ingick i kommunledningen. För att formalisera det behövs ett nytt samarbetsavtal då Liberalerna (L) och Centerpartiet (C) tidigare meddelat att de lämnar kommunledningen. Budgetarbetet är i full gång, och vid kommunfullmäktige den 30 november kommer fyra olika budgetförslag att presenteras. De tidigare styrande partierna (M, KD, L, C och SfS) har färdigställt sitt förslag, medan Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet kommer att presentera egna förslag.

Dessutom är det snart dags att besluta om kommunens ekonomiska plan för de kommande tre åren. Enligt kommunallagen måste alla kommuner ha antagit sin budget innan den sista november. För Sigtuna kommun innebär detta att fyra olika budgetförslag kommer att vara föremål för omröstning vid kommunfullmäktige den 30 november. Slutligen kommer december att innebära val av nya ledamöter och ersättare till alla nämnder i kommunen.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

ica_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

centrum_host_helsida
connys_helsida
vinter_helsida
slottsby_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

joes-helsida
storemore_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

swedol_outsider
joes_outsider
storemore_out
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
vinter_outsider
slottsby_outsider
connys
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host