valstadagen_pan
Niklas Wikegård och Peter Blaha visar upp nya padelhallen i SigtunaFoto: Daniel Iskandar

WE Padel visades upp för lokala entusiaster

WE Padel visades upp för lokala padelentusiaster under onsdagskvällen: - Vi ser att det är många nya som testar på paddel och intresset är fortsatt stort, säger WE:s VD Peter Blaha till märsta.nu

centrum_artikel_host

Sigtuna ska få en padelhall med start i juni. Under onsdagen visades lokalerna upp för padelentusiaster i kommunen. WE har redan en padelhall i Arlandastad som är populär enligt VD Peter Blaha:
– På ett år har vi haft över 2400 olika personer som spelat, så det är stort intresse för att spela padel.

Padel för ungdomar
WE har planer på att bli en del av ungdomsidrotten i Sigtuna och erbjuda padel för ungdomar.
– Ungdomsverksamheten är nästintill obefintlig inom padel och där ser vi att det finns möjlighet att erbjuda aktivitet. Vi håller just nu på och tittar på hur det ska byggas upp och vi kommer yay anpassa det så att det rimmar med övriga aktiviteter för ungdomar, berättar Peter Blaha.

Peter Blaha säger att man även har padelskola för barn och ungdomar i Arlandastad som är populär. Man hoppas kunna locka barn och ungdomar från den närliggande Engelska skolan som ska starta upp i höst. En padelklubb ser man också som en naturlig del av idrottslivet i Sigtuna.

Har fem banor
Själva padelarenan kommer att ha fyra banor inne och en utomhus. Inomhus blir det också diverse aktiviteter så att man kan stanna kvar och umgås, före eller efter padel.
– Det behövs en padelhall/lekplats för vuxna och gamla unga, Sigtuna har gjort sig förtjänta av detta, sa Niklas Wikegård, delägare på WE Träning & Hälsa.

Blir en naturlig mötesplats
Niklas Wikegård säger att man när det går att återgå till det normala så kommer det att bli en naturlig mötesplats som WE är i normala fall.
– Man ska kunna komma hit, umgås och stanna länge, ta en kaffe i loungen.

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

ADAAM vann en Grammis

Nöjesnyheter Under onsdagskvällen hölls Grammisgalan, den årliga musikprisutdelningen som hyllar det bästa inom svensk musik. Bland de vinnarna fanns Märstaartisten ADAAM, som tillsammans med Loam var nominerad för låten "Fakka ur".

joes-helsida

Brännplattan Open gör comeback

Nöjesnyheter Efter två års uppehåll på grund av pandemin är Brännplattan Open brännbollsturnering tillbaka i Sigtuna kommun. Evenemanget, som syftar till att utse kommunens bästa brännbollslag, kommer att hållas lördagen den 3 juni på Vikingafältet i Märsta.

valstadagen

Sigtuna stad firar Valborg med traditionell sång och brasa

Nöjesnyheter Sigtuna stad har en lång tradition av att fira Valborg med majbrasor och körsång. Sedan början av 1900-talet har invånarna i Sigtuna stad samlats för att välkomna våren med eld och sång. Ursprungligen tändes majbrasan på Harberget, men på 1920-talet tillkom traditionen med körsång och tal när Sigtunastiftelsen etablerades, och firandet hölls då uppe på Klockbacken. På 1950- och 1960-talen hölls firandet nere vid hamnen.

Nu finns samtidsbilder från kommunen

Kulturnyheter Stockholms läns museum har lanserat 10 000 bilder från länsbor i ett samtidsalbum: - Jätteroligt att vi nu har nått 10 000 fotografier i Samtidsbild. De uppladdade fotografierna en unik bild av det samtida livet och vardagen i vårt län som bidrar till vårt gemensamma kulturarv, säger museichef Annelie Kurttila.

centrum_host_helsida

Kulturpriset och Årets ungdomsledare utsedda

Kulturnyheter Kultur- och fritidsnämnden i Sigtuna kommun har nyligen beslutat om vilka som kommer att ta emot Kulturpriset och Årets ungdomsledare för år 2022. Priset delas ut till personer som utfört intressefyllt och framgångsrikt arbete inom kulturella eller idrottsliga områden i kommunen.

elon_helsida

Wetzig släpper barnbok efter tre års arbete

Kulturnyheter Efter tre års hårt arbete är det äntligen dags för Anna-Karin Wetzig att släppa sin första barnbok, Årstider. Boken är en lekfull inbjudan till att reflektera över skillnader i månader och årstider, och riktar sig till barn mellan 2 och 6 år.

Spred påskglädje i Valsta

Kulturnyheter Ungdomsstyrelsen och Söndagsskolagruppen arrangerade påskhälsning och överraskning för barnen i S:t Johannes Syrisk Ortodoxa kyrkan i Märsta, med syfte att sprida glädje och påminna om påskens betydelse.

connys_helsida

FunkisFiket invigdes

Nöjesnyheter Förra veckan invigdes FunkisFiket i Träffpunkten, en plats där personer med funktionsvariationer kan träffas en kväll i veckan.

Wenngarns_cafe_helsida
defacto_helsida
mp_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

wenngarn_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
student_outsider
mp_outsider
centrum_outsider_host
nrh
valstadagen_outsider
joes_outsider