centrum_panorama_hostshopping
Niklas Wikegård och Peter Blaha visar upp nya padelhallen i SigtunaFoto: Daniel Iskandar

WE Padel visades upp för lokala entusiaster

WE Padel visades upp för lokala padelentusiaster under onsdagskvällen: - Vi ser att det är många nya som testar på paddel och intresset är fortsatt stort, säger WE:s VD Peter Blaha till märsta.nu

centrum_artikel_host

Sigtuna ska få en padelhall med start i juni. Under onsdagen visades lokalerna upp för padelentusiaster i kommunen. WE har redan en padelhall i Arlandastad som är populär enligt VD Peter Blaha:
– På ett år har vi haft över 2400 olika personer som spelat, så det är stort intresse för att spela padel.

Padel för ungdomar
WE har planer på att bli en del av ungdomsidrotten i Sigtuna och erbjuda padel för ungdomar.
– Ungdomsverksamheten är nästintill obefintlig inom padel och där ser vi att det finns möjlighet att erbjuda aktivitet. Vi håller just nu på och tittar på hur det ska byggas upp och vi kommer yay anpassa det så att det rimmar med övriga aktiviteter för ungdomar, berättar Peter Blaha.

Peter Blaha säger att man även har padelskola för barn och ungdomar i Arlandastad som är populär. Man hoppas kunna locka barn och ungdomar från den närliggande Engelska skolan som ska starta upp i höst. En padelklubb ser man också som en naturlig del av idrottslivet i Sigtuna.

Har fem banor
Själva padelarenan kommer att ha fyra banor inne och en utomhus. Inomhus blir det också diverse aktiviteter så att man kan stanna kvar och umgås, före eller efter padel.
– Det behövs en padelhall/lekplats för vuxna och gamla unga, Sigtuna har gjort sig förtjänta av detta, sa Niklas Wikegård, delägare på WE Träning & Hälsa.

Blir en naturlig mötesplats
Niklas Wikegård säger att man när det går att återgå till det normala så kommer det att bli en naturlig mötesplats som WE är i normala fall.
– Man ska kunna komma hit, umgås och stanna länge, ta en kaffe i loungen.

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

pantamera_avc_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

centrum_host_helsida
connys_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

brobygget_2024

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
connys