centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild/Wings

Visby-Wings 2-1 efter förlängning

I en spännande och händelserik match i Hockeyettan Östra möttes Visby och Wings, där Wings började starkt och inspirerat de första tre minuterna. Det var ett intensivt spel där båda lagen visade upp sitt bästa.

centrum_artikel_host

Efter knappt fyra minuter drabbades Wings av en utvisning, men det hindrade dem inte från att fortsätta pressa. Bara tretton sekunder senare kom det första målet när Tim Dackell satte pucken i nätet efter en fin assist från Oscar Pentler. Oscar Pentler hade också en stor chans att öka på ledningen efter en fin passning från Tim Dackell, men pucken gick tyvärr över målet.

Med endast 37 sekunder kvar av den första perioden gjorde Visby sitt drag och utnyttjade ett misstag i Wings försvarszon, kvitteringen var ett faktum, och perioden avslutades 1-1.

Den andra perioden startade i högt tempo med chanser åt båda håll. Båda lagen hade flera möjligheter att ta ledningen, men målvakterna höll sina lag kvar i matchen.

Med 2:12 kvar i andra perioden fick Gustav Eurenius en fin passning till Sebastian Lindström som hade en bra målchans. Dock drogs Wings in i en utvisning med bara 1:01 kvar av perioden efter en ”delaying the game” av Max Mattsson. Den sista minuten var svettig, och Wings hade egentligen förtjänat att göra fler mål i denna period.

Tredje perioden var helt jämn, och Wings fortsatte att spela bra. Trots flera chanser lyckades inget lag avgöra matchen, och den gick till förlängning.

I sudden death tog Wings ledningen direkt genom att vinna den första tekningen och kontrollera pucken. Tyvärtom satte sekretariatet igång signalen för ”Hesa Fredrik” av misstag. Vid nästa tekning tog Visby kontroll och efter bara 50 sekunder gjorde de segermålet genom Lucas Jedenius.

Wings får ändå med sig en poäng från Gotland och kommer att ladda om för nästa match på söndag borta mot Vallentuna. Det var en intensiv match med många chanser och spänning ända till sista sekunden.

mp_tack_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

centrum_host_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider