Foto: Insändarbild/Wings

Visby-Wings 2-1 efter förlängning

I en spännande och händelserik match i Hockeyettan Östra möttes Visby och Wings, där Wings började starkt och inspirerat de första tre minuterna. Det var ett intensivt spel där båda lagen visade upp sitt bästa.

centrum_artikel_host

Efter knappt fyra minuter drabbades Wings av en utvisning, men det hindrade dem inte från att fortsätta pressa. Bara tretton sekunder senare kom det första målet när Tim Dackell satte pucken i nätet efter en fin assist från Oscar Pentler. Oscar Pentler hade också en stor chans att öka på ledningen efter en fin passning från Tim Dackell, men pucken gick tyvärr över målet.

Med endast 37 sekunder kvar av den första perioden gjorde Visby sitt drag och utnyttjade ett misstag i Wings försvarszon, kvitteringen var ett faktum, och perioden avslutades 1-1.

Den andra perioden startade i högt tempo med chanser åt båda håll. Båda lagen hade flera möjligheter att ta ledningen, men målvakterna höll sina lag kvar i matchen.

Med 2:12 kvar i andra perioden fick Gustav Eurenius en fin passning till Sebastian Lindström som hade en bra målchans. Dock drogs Wings in i en utvisning med bara 1:01 kvar av perioden efter en ”delaying the game” av Max Mattsson. Den sista minuten var svettig, och Wings hade egentligen förtjänat att göra fler mål i denna period.

Tredje perioden var helt jämn, och Wings fortsatte att spela bra. Trots flera chanser lyckades inget lag avgöra matchen, och den gick till förlängning.

I sudden death tog Wings ledningen direkt genom att vinna den första tekningen och kontrollera pucken. Tyvärtom satte sekretariatet igång signalen för ”Hesa Fredrik” av misstag. Vid nästa tekning tog Visby kontroll och efter bara 50 sekunder gjorde de segermålet genom Lucas Jedenius.

Wings får ändå med sig en poäng från Gotland och kommer att ladda om för nästa match på söndag borta mot Vallentuna. Det var en intensiv match med många chanser och spänning ända till sista sekunden.

ica_helsida
wenngarn_jul_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Lindqvist tar över som herrtränare

Handboll Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

storemore_helsida

Wings bryter med David Lundmark

Ishockey David Lundmark, en långvarig figur i Wings organisation, går skilda vägar med A-laget. Beslutet, meddelat av sportchefen Björn Danielsson, innebär att Lundmark inte kommer att vara en del av A-lagets stab under resten av säsongen.

centrum_host_helsida
allsvenskan

Dubbla segrar för Skånela i helgen

Handboll Vikingahallen kokade av glädje när Skånelas damer säkrade säsongens första seger mot Alingsås, följt av herrlagets ansträngda men avgörande seger mot Drott.

joes-helsida
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Fotboll Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

slottsby_helsida

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

kampsport I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

Triathlonstart i Arlandastad

Sport Svenska Triathlonförbundet har officiellt presenterat de första SM-tävlingarna för 2024, och det blir ett spännande år med två av triathlons mest klassiska lopp samt en relativt ny men omtyckt tävling. Säsongen kickar igång med Arlandastad Duathlon den 1 maj, som kommer att vara värd för SM och RM i duathlon.

herrallsvenskan

Skånela Besegrar VästeråsIrsta

Handboll I en spännande match i Herrallsvenskan stod Skånela som segrare när de besegrade VästeråsIrsta med slutresultatet 29-26. Matchen bjöd på en imponerande insats från båda lagen, och Skånela lyckades säkra segern med en stark forcering under den sista delen av matchen.

hockeyettan

Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Ishockey Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

wnngarn_jul_outsider
pantamera_out
slottsby_outsider
ica_outsider
storemore_out
joes_outsider
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host