kyrka_advent _pan
Foto: Magnus Granhagen

Vintermarknaden kommer tillbaka

Vintermarknaden kommer tillbaka till Valsta Centrum efter ett års uppehåll.

centrum_artikel_host

I år fyller Valsta 50 år och man har under några tillfällen uppmärksammat detta i Valsta. Nu kommer nästa tillfälle att uppmärksamma på i och med att Vintermarknaden kommer tillbaka. Förra året ställdes marknaden in pga pandemin. Vintermarknaden anordnas av Vi är Valsta i samverkan med Sigtuna kommun, Valsta/Steninge stadsdelsförening och Nyfosa.

Det lokala förenings- och näringslivet bjuds in till dagen. Där kan man dela med att visa upp sin förening eller produkter. Exempelvis hantverk, egenproducerade varor, hembakat, frukt och bröd med mera. Utöver själva marknaden kommer det att finnas ett stort antal aktiviteter. Marknaden hålls 11:e december.

connys_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

advent_kyrka_helsida
centrum_host_helsida
julmarknad_2022
halloween

Här är godischanserna störst

Nöjesnyheter Störst chans att samla på sig mycket godis har barnen på Sätuna. märsta.nu har sammanställt godismöjligheterna i din stadsdel med hjälp av siffror från SCB.

moderat_pan_helsida
höstlov

Stort intresse för musikproduktion

Kulturnyheter Ungdomar i kommunen har stort intresse för musikproduktion och under Höstlovet arrangeras en kurs inom området: - Eftersom vår terminskurs i musikproduktion på kulturskolan är fullbokad och intresset är så stort, ville vi skapa den här möjligheten under höstlovet, säger Beata Alving, kulturskolechef i Sigtuna kommun.

dackskifte_helsida
vintermarknad_helsida

Eatery hade bästa räkmackan

Nöjesnyheter Eatery på Arlanda hade den bästa räkmackan när sigtunabon Catarina König och "Matgeek" testade räkmackor på onsdagen inför Räkmackans dag som är idag fredag.

agy_oppethus

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
nrh
vintermarknad_outsider
connys
centrum_outsider_host
marknaden_outsider
dackskifteoutsider