eldsjal2024_pan
Foto: Magnus Granhagen

Vintermarknaden kommer tillbaka

Vintermarknaden kommer tillbaka till Valsta Centrum efter ett års uppehåll.

centrum_artikel_host

I år fyller Valsta 50 år och man har under några tillfällen uppmärksammat detta i Valsta. Nu kommer nästa tillfälle att uppmärksamma på i och med att Vintermarknaden kommer tillbaka. Förra året ställdes marknaden in pga pandemin. Vintermarknaden anordnas av Vi är Valsta i samverkan med Sigtuna kommun, Valsta/Steninge stadsdelsförening och Nyfosa.

Det lokala förenings- och näringslivet bjuds in till dagen. Där kan man dela med att visa upp sin förening eller produkter. Exempelvis hantverk, egenproducerade varor, hembakat, frukt och bröd med mera. Utöver själva marknaden kommer det att finnas ett stort antal aktiviteter. Marknaden hålls 11:e december.

connys_helsida
steningekompani_helsida
eldsjal2024_helsida
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

spedition_helsida

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

centrum_host_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
eldsjal2024_out
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
pantamera_out
storemore_out