sap_feb_pan
Foto: Mattias Nordahl/Insändarbild

Vinterdäcken ska på första december

Om en vecka, 1 december är det dags att ha vinterdäcken på om vinterväglag råder.

centrum_artikel_host

Mellan 1 december och 31 mars är det lag på vinterdäck om det råder vinterväglag. Det går även att ha odubbade friktionsdäck som är gjorda för vinterkörning. Det gäller både lätta och tunga fordon. Till vinterväglag räknas då de anses finnas snö, snömodd, is eller frost på någon del av vägen. Det är polisen som avgör om det råder vinterväglag om du blir stoppad i en kontroll där däcken kontrolleras. Mönsterdjupet på lätta fordon är 3 mm och unga fordon över 3,5 ton ska ha mönsterdjup på minst 5 mm.

connys_helsida
skridskodisco_helsida
steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

foraldranatverk_helsida
funkisfest_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna
pantamera_out
foraldranatverk_outsider
skridskodisco_outsider
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
funkisfest_outsider