eu_valet_panorama
Gösta Ståh från Stålfreds blev Årets företagare och Eric Karlsson från Jonssons glasmästeri Årets unga företagareFoto: Pressbild/Alexander Hamberg
Laser Pro AB prisades som Årets HållbarhetsföretagFoto: Pressbild/Alexander Hamberg
SigtunastiftelsenFoto: Pressbild/Alexander Hamberg

Vinnarna på Näringslivsgalan

På fredagskvällen samlades över 160 gäster på Scandinavian XPO i Arlandastad för den tredje årliga Näringslivsgalan Sigtuna.

centrum_artikel_host

Arrangemanget, stöttat av Företagarna Sigtuna, Sigtuna kommun, Handelsbanken och flera lokala sponsorer, syftade till att hylla och uppmärksamma det lokala företagandets betydelse för samhällsutvecklingen.

Under galamiddagen tilldelades företagarpriser i fem olika kategorier till företagare som gjort enastående insatser under året. Bland vinnarna fanns Gösta och David Ståhl från Stålfreds AB, som utsågs till Årets Företagare, och Eric Karlsson från Jonssons Glasmästeri i Märsta Eftr. AB, som fick priset för Årets Unga Företagare.

Andra pristagare inkluderade Sigtunastiftelsen som Årets Sigtunaattraktion, Laser Pro AB som Årets Hållbarhetsföretag, och Pelle och Marie Brödbutik som Årets Nyetablering.

Festligheterna fortsatte med musikunderhållning av tolvmannabandet Soulfood, dansuppvisningar och en utsökt middag. Kvällen avslutades med dans och livliga diskussioner mellan företagare, politiker och kommunrepresentanter.

Björn Petersson, ordförande för Företagarna Sigtuna, underströk vikten av att hylla företagare och deras bidrag till samhället: ”Vi företagare behöver samlas för att fira och firas! Vi står för en tredjedel av kommunens skatteintäkter så hela festen är en hyllning till dem som bygger Sverige.”

Johanna Estman-Larsson från Handelsbanken Sigtuna, som även var en del av juryn för Årets Företagare och Årets Unga Företagare, betonade vikten av att stötta det hållbara lokala näringslivet: ”Vi jobbar med företagare i hela Sigtuna kommun och vill stötta ett hållbart lokalt näringsliv – därför känns det självklart för oss att vara med och hylla alla framgångsrika företagare

seniormassa_pan

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
connys
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider