Foto: Pressbild

Villapriserna sjunker med elva procent i Sigtuna kommun

Under de senaste tre månaderna har villapriserna i Sigtuna kommun sjunkit med elva procent, vilket utgör den svagaste prisutvecklingen sedan 2012.

Detta framgår av ny statistik från Svensk Mäklarstatistik, som analyserats av Newsworthy. Även i hela Stockholms län pekar priserna på villor nedåt. Enligt statistiken noterades en generell prisnedgång på 2 procent i hela länet. Under samma period såldes totalt 54 villor i Sigtuna kommun, medan 85 bostadsrätter bytte ägare.

Samtidigt visar statistiken på en prisuppgång för försäljningar av bostadsrätter i Sigtuna kommun. Medelpriset på sålda bostadsrätter var 2 procent högre jämfört med för tre månader sedan. I kontrast till detta minskar priserna på bostadsrätter i hela Stockholms län, där en generell prisnedgång på 2 procent noterades.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening