Foto: Arkivbild/Svenska Mäklarhuset

Villapriserna ökade kraftigt

Villapriserna i kommunen ökade med hela åtta procent det senaste kvartalet vilket är den största ökningen på fem år.

Den heta bostadsmarknaden märks nu även på prisuppgången. Villapriserna steg med åtta procent det senaste kvartalet uppger Newsworthy som sammanställt siffror från Svensk mäklarstatistik. Det är över länssnittet som låg på sex procent.

94 villor såldes i kommunen mellan september-november till ett snittpris av 5,1 miljoner kronor. Det är även högsta antalet försäljningar för ett kvartal på sex år och 22 affärer fler än förra året vid samma tid.

På bosjadsrättssidan gjordes 171 affärer, vilket är högsta antalet på fyra år. Snittpriset var 2 miljoner kronor för en bostadsrätt i kommunen. Medelpriset för bostadsrätter har gått upp med fyra procent jämfört med förra tremånadersperioden.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening