Foto: Arkivbild/Svenska Mäklarhuset

Villapriserna ökade kraftigt

Villapriserna i kommunen ökade med hela åtta procent det senaste kvartalet vilket är den största ökningen på fem år.

Den heta bostadsmarknaden märks nu även på prisuppgången. Villapriserna steg med åtta procent det senaste kvartalet uppger Newsworthy som sammanställt siffror från Svensk mäklarstatistik. Det är över länssnittet som låg på sex procent.

94 villor såldes i kommunen mellan september-november till ett snittpris av 5,1 miljoner kronor. Det är även högsta antalet försäljningar för ett kvartal på sex år och 22 affärer fler än förra året vid samma tid.

På bosjadsrättssidan gjordes 171 affärer, vilket är högsta antalet på fyra år. Snittpriset var 2 miljoner kronor för en bostadsrätt i kommunen. Medelpriset för bostadsrätter har gått upp med fyra procent jämfört med förra tremånadersperioden.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening