Foto: Daniel Iskandar

Villapriserna har ökat med 20 procent

På tre år har villapriserna i kommuen gått upp med tjugo procent.

Prisutvecklingen på villor i kommunen visar en ökning med 20 procent de senaste tre åren enligt Svenska Dagbladet. Under pandemiåret har ökningen varit drygt tio procent vilket märsta.nu rapporterat om tidigare. Snittpriset för en villa i januari 2021 var 5,2 miljoner kronor. Låga räntor och slopat amorteringskrav under pandemin ska ha bidragit till uppgången. Plus att människor nu vill leva större och kanske vill ha ett extra rum för hemmakontor.

När det gäller bostadsrätter är priserna oförändrade sedan 2018. Snittpris per kvadratmeter är 28 117 kronor och man får 36 kvadrat för en miljon kronor.

 

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening