Erik Wennberg, FastighetsbyrånFoto: Pressbild

Villapriserna går upp trots coronakrisen

Det görs både fler villaaffärer och till ett högre pris mellan februari-april jämfört med samma period förra året: - Störst efterfrågan har vi på villor och radhus, säger mäklaren Erik Wennberg på Fastighetsbyrån Märsta/Sigtuna

Priserna på villor i kommunen gick upp med två procent mellan februari-april jämfört med samma period förra året. Det såldes 56 villor i kommunen till ett snittpris på 4,8 miljoner kronor, att jämföra med förra året då 50 affärer gjordes. På bostadsrättsmarknaden har priset dock gått ner två procent, det gjordes 121 försäljningar mellan februari-april till ett snittpris på 1,8 miljoner kronor enligt siffror från Mäklarstatistik som Newsworthy sammanställt.
– Vi upplever att spekulanterna var mer oroliga under mars och början av april, därefter märker vi av en tydlig förändring där efterfrågan och antalet spekulanter på varje visning ökar nu vecka för vecka. Störst efterfrågan har vi på villor och radhus, kommenterar Erik Wennberg, franschisetagare på Fastighetsbyrån i Märsta/Sigtuna

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening