centrum_panorama_hostshopping
Växthus och odlingar ska finnas på taketFoto: White Arkitekter/Sigtuna kommun

Vill skapa en inbjudande byggnad

Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

centrum_artikel_host

Tidigare i veckan meddelade Sigtuna kommun att White Arkitekter fått uppdraget att utforma det nya kulturcentret. Den ska innehålla bland annat bibliotek, en scen, café och plats för möten och aktiviteter.
– Vi är glada och stolta över att Sigtuna kommun har valt att gå vidare med vårt förslag. Vi vill skapa en byggnad som är varm, inbjudande och lekfull, och som i samspel med torget välkomnar alla till ett inspirerande sammanhang fyllt av möten, kulturverksamhet och aktiviteter, säger Nina Wittlöv Löfving, ansvarig arkitekt på White.

Förslaget ska ta ett helhetsgrepp om platsen för att bevara natur och överblick över torget. Placeringen är strategisk vid gångstråket mot Valsta centrum. Byggnaden får en uttrycksfull gestaltning med faluröd träfasad, mjuka former och stora glaspartier. Stommen hoppas man ska vara i trä för att minimera klimatpåverkan. I förslaget finns också växthus och planteringar på taket och en vinterträdgård så att odling och matkultur kan få en framträdande roll vid sidan om de traditionella kulturverksamheterna.

centrum_host_helsida
connys_helsida
dack_helsida
ica_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

defacto_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

pantamera_avc_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
ica_outsider
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
joes_outsider