nationaldagen_pan
Växthus och odlingar ska finnas på taketFoto: White Arkitekter/Sigtuna kommun

Vill skapa en inbjudande byggnad

Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

centrum_artikel_host

Tidigare i veckan meddelade Sigtuna kommun att White Arkitekter fått uppdraget att utforma det nya kulturcentret. Den ska innehålla bland annat bibliotek, en scen, café och plats för möten och aktiviteter.
– Vi är glada och stolta över att Sigtuna kommun har valt att gå vidare med vårt förslag. Vi vill skapa en byggnad som är varm, inbjudande och lekfull, och som i samspel med torget välkomnar alla till ett inspirerande sammanhang fyllt av möten, kulturverksamhet och aktiviteter, säger Nina Wittlöv Löfving, ansvarig arkitekt på White.

Förslaget ska ta ett helhetsgrepp om platsen för att bevara natur och överblick över torget. Placeringen är strategisk vid gångstråket mot Valsta centrum. Byggnaden får en uttrycksfull gestaltning med faluröd träfasad, mjuka former och stora glaspartier. Stommen hoppas man ska vara i trä för att minimera klimatpåverkan. I förslaget finns också växthus och planteringar på taket och en vinterträdgård så att odling och matkultur kan få en framträdande roll vid sidan om de traditionella kulturverksamheterna.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
seniormassa_pan

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

bygdensdag_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
pantamera_out
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
nationaldag_outsider