centrum_panorama_hostshopping
Anna Sehlin (V)Foto: Pressbild/Vänsterpartiet

(V)ill se en ny upphandling om pendeltågstrafiken

Vänsterpartiets gruppledare Anna Sehlin kräver att Region Stockholm inte förlänger med MTR när avtalet om pendeltågstrafiken löper ut 2026.

centrum_artikel_host

2026 går MTR:s avtal ut med region Stockholm om att köra pendeltåg. Anna Sehlin (V), gruppledare, vill nu att avtalet inte förlängs utan att en ny upphandling görs. Till SVT Stockholm säger hon att förtroendet är förbrukat att SL bör sätta ner foten redan nu och säga att man inte förlänger avtalet. Även om beslutet att ta bort tågvärdarna är politiskt så är det MTR:s ansvar att implementera beslutet i verksamheten och där har dem inte lyckats anser Sehlin.

mp_tack_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys