vinter_pan
Jimmy Karlsson, herrtränareFoto: Skånela IF

Vill locka fler företag att stödja föreningslivet

Skånela IF bjöd in till nätverksträff tillsammans med RF-SISU i syfte att försöka locka fler företag att stödja det lokala föreningslivet.

centrum_artikel_host

Skånela arrangerar nätverksträffar med jämna mellanrum. Den första hölls i fredags där föreningen tillsammans med RF-SISU informerade av vikten att stödja lokal ungdomsidrott. Skånela vill även under 2023 bland annat locka fler med härkomst från socioekonomiskt svagare områden.
– Vi vill ta ett ännu större samhällsansvar i Sigtuna Kommun men vi behöver ha näringslivet med på tåget. Vikingahallen ligger mittemellan två utsatta områden Valsta och Tingvalla. Vi ser stora möjlighet, Skånela IF kan bidra med otroligt mycket för barnen och ungdomarna i dessa områden. En vision är bland annat att våra yngsta ska få spela handboll gratis utan medlems- och aktivitetsavgifter, sa herrtränare Jimmy Karlsson.

Lina Stolpe från RF-SISU berättade att föreningarna behöver få in medel från annat kön medlemsavgifter och bidrag och där kan även näringslivet ta samhällsansvar. Bilprovningen som har ett samarbete med Skånela hade två representanter på plats som berättade om nyttan med att stödja Skånela IF och det trepartssamarbete med har med föreningen och Friends för att göra idrotten tryggare.

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

connys_helsida

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

defacto_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

vinter_helsida
oppethus_dec

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

nrh_sigtuna

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

storemore_helsida
ica_helsida
slottsby_helsida
joes-helsida

Meliva tar över Märsta Närvård

Näringsliv Meliva, en ledande vårdgivare i Sverige, har nyligen välkomnat två nya verksamheter, Kvartersakuten Mörby Centrum och Märsta Läkarhus/Märsta Närvård, till sitt nätverk.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
joes_outsider
slottsby_outsider
oppethus_out
swedol_outsider
vinter_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
storemore_out