centrum_panorama_hostshopping
Jimmy Karlsson, herrtränareFoto: Skånela IF

Vill locka fler företag att stödja föreningslivet

Skånela IF bjöd in till nätverksträff tillsammans med RF-SISU i syfte att försöka locka fler företag att stödja det lokala föreningslivet.

centrum_artikel_host

Skånela arrangerar nätverksträffar med jämna mellanrum. Den första hölls i fredags där föreningen tillsammans med RF-SISU informerade av vikten att stödja lokal ungdomsidrott. Skånela vill även under 2023 bland annat locka fler med härkomst från socioekonomiskt svagare områden.
– Vi vill ta ett ännu större samhällsansvar i Sigtuna Kommun men vi behöver ha näringslivet med på tåget. Vikingahallen ligger mittemellan två utsatta områden Valsta och Tingvalla. Vi ser stora möjlighet, Skånela IF kan bidra med otroligt mycket för barnen och ungdomarna i dessa områden. En vision är bland annat att våra yngsta ska få spela handboll gratis utan medlems- och aktivitetsavgifter, sa herrtränare Jimmy Karlsson.

Lina Stolpe från RF-SISU berättade att föreningarna behöver få in medel från annat kön medlemsavgifter och bidrag och där kan även näringslivet ta samhällsansvar. Bilprovningen som har ett samarbete med Skånela hade två representanter på plats som berättade om nyttan med att stödja Skånela IF och det trepartssamarbete med har med föreningen och Friends för att göra idrotten tryggare.

ica_helsida

Lokala företaget satsar på solcellsinstallationer

Näringsliv Lokala företaget Energisparkonsult ökar sin omsättning till stor del tack vare intresset för att installera solceller: - Vi är mycket glada över att kunna erbjuda solcellsinstallationer genom vårt nya systerbolag ESK Solar, säger VD Erik Albertsson.

dack_helsida
joes-helsida

Så många reste via Arlanda

Näringsliv Arlanda noterade en kraftig resenärsökning i februari jämfört med förra året: - Allt pekar fortsatt mot en reseintensiv sommar och vi förbereder oss därefter, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

connys_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

XPO redo för EU

Näringsliv Scandinavian XPO är redo för EU:s toppmöten som ska hållas under det första halvåret i år: - Vi är glada över att återigen få välkomna Regeringskansliet som en av våra kunder och ser fram emot att erbjuda dem vår högkvalitativa service och moderna faciliteter, säger Anna Bauer, VD för Scandinavian XPO.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack_outsider
joes_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
ica_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys