centrum_panorama_hostshopping
Fullmäktige 26 oktober hanterar medborgarförslag för ökad trygghet.Foto: Jamshid Jamshidi

Vill införa pris för att hylla trygghet och civilkurage

En kommuninvånare föreslår att det inrättas priser för Årets civilkurage och Årets trygghetsarbete.

centrum_artikel_host

Kommuninvånaren skriver i ett medborgarförslag till kommunfullmäktige att kommunen inför pris för Årets Civilkurage för att hedra individer som vågar stå upp för det som är rätt även i situationer när det är svårt eller riskfyllt. Med ett sådant pris skulle man kunna erkänna och uppmuntra handlingar inom civilkurage vilket kan skapa en stärkande känsla av samhörighet och gemenskap i kommunen.

Årets trygghetspris ska enligt förslaget gå till personer, organisationer eller grupper som gjort betydande insats för att stärka tryggheten i kommunen. Med priset hoppas medborgarförslagsskrivaren att man inspirerar andra att delta i trygghetsarbetet. Förslagen hanteras i kommande fullmäktige och skickas sannolikt för beredning i nämnd eller utskott. Sammanträdet i fullmäktige sker 26 oktober.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

connys_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida
seniormassa_pan

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
connys
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host