nationaldagen_pan
Marie Axelsson (S)Foto: Pressbild

Vill höja sommarpengen till 750 kronor

Sedan ett antal år tillbaka finns det en sommarpeng och vinterpeng som barn kan tilldelas i familjer som har försörjningsstöd. Nu vill det största oppositionspartiet Socialdemokraterna höja pengen med 250 kronor.

centrum_artikel_host

Sommarpengen infördes 2006 då den dåvarande socialdemokratiska kommunledningen ville ge utsatta barn möjlighet till aktiviteter under sommaren. Pengen har bibehållits av den moderatledda kommunledningen under de två mandatperioderna men nu vill Socialdemokraterna se en höjning med 250 kronor till 750 kronor. Genom ökningen skulle barnen i de utsatta familjerna kunna få välja mellan ett bredare utbud av aktiviteter som bättre passar deras intressen, behov och åldersgrupp enligt (S):
– Familjernas kostnader har ökat med inflationen och det här bidraget är inte tillräckligt för att täcka deras behov. Det är bra att kommunen satsar extra på barnfamiljer, men summan behöver höjas, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd.

mp_helsida_eu
seniormassa_pan
connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
pantamera_out
eu_valet_outsider
connys
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host