centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild/wenngarns slott
Foto: Insändarbild/wenngarns slott

Vill göra Wenngarn till ny Juldestination

Förre hockeytränaren Björn Lidström är sedan en tid tillbaka engagerad på Wenngarns slott och efter en lyckad sommar med nöjen är det nu fokus på julen.

centrum_artikel_host
Julen är en vecka bort. på Wenngarn har förre hockeytränaren Björn Lidström engagerats för att göra Julen till ett event. Björn och affärskollegan Billy Hamrén uppger i mail till märsta.nu att man i år börjat i mindre skala med marknad, tomteverkstad och julbord med målet att Jul på Wenngarn ska bli en naturlig upplevelse dit folk vill resa.
Ambitionen är att skapa en ”tysk” julupplevelse där julmarknader präglas av magisk atmosfär med ljus, fest, dekoration och historia. Sista helgen är nu på Wenngarn. Tredje advent. Björn utlovar en magisk upplevelse med den riktiga julkänslan. Slottet håller öppet och serverar ett viltinspirerat julbord. Det blir också uppträdanden och en tomte på plats som kan ta emot barnens önskelistor. Dessutom är det knallar på slottsområdet som säljer både mat och hantverk.
brobygget_2024
connys_helsida

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Nöjesnyheter Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

fritidsbanken_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
klara_outsider
pantamera_out