centrum_panorama_hostshopping
Paddel-arenan på Vikingafältet om allt går enligt planerna.Foto: Pressbild

Vill bygga paddel-arena på Vikingafältet

En grupp av entreprenörer vill bygga en paddel-arena på Vikingafältet närmast Vikingahallen: - Vi blir Europas största inomhus bana med centercourt för framtida VM/SM inom Paddeltennis och i förlängningen en tour, säger Dusyant Patel en av initiativtagarna i gruppen som avser bygga arenan.

centrum_artikel_host

Paddel är en liten sport men som är på frammarsch i landet. Nu meddelas det att en arena för paddel avses byggas vid Vikingafältet närmast Vikingahallen. Dusyant Patel i gruppen som avser bygga arenan berättar att det är ett gäng entreprenörer som ligger bakom och som har stor passion om att bygga vidare med mottot S1gtuna = 1, det vill säga att Sigtuna ska vara först i landet med en arena.
– Paddel-tennis är på stark frammarsch och har nu gått förbi tennis i Spanien och Brasilien – känns lite som innebandy vågen från slutet/början av 80/90 talet, säger Dusyant till märsta.nu

Kan bli VM-arena
Enligt Dusyant blir arenan i Sigtuna den största av sitt slag i Europa med en centercourt anpassad för framtida VM och SM samt en kommande tour.
– Vår ambition är att Sigtuna Kommun skall vara först med att etablera sig inom detta segment för ett framtida VM. Det finns idag redan 15-tal banor runtom i Sverige – Zlatan är den senaste i raden för att bygga i Sollentuna, fortsätter Dusyant.

Blandning mellan squash och tennis
Enligt pressmaterialet blir det nio banor, fyra under tak och fem utanför. Gruppen säger sig vilja skapa en rörelse för en aktiv kommun där alla är välkomna i en sport för alla. Paddel är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. Man spelar på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, men till skillnad från tennis så kan man även använda väggarna för att få över bollen. Sporten utövas bland annat av Tomas Brolin, Mats Sundin, Jonas Björkman och Zlatan Ibrahimovic.

Invigs hösten 2018
Gruppen arbetar nu med en arkitekt och ska lämna in handlingar för bygget under november, tanken är att byggstart ska ske under februari/mars med öppning september 2018.

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
connys_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
connys
fritidsbanken_outsider
klara_outsider
ridskola_2020_outsider