vinter_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Vild biljakt i centrala Märsta

En dramatisk biljakt inleddes efter att polisen försökte stoppa en bil i centrala Märsta - men föraren vägrat stanna. Föraren och passagerarna dumpade sedan bilen och flydde från platsen. – Vi söker med hundpatruller, säger Anders Mattsson på polisen.

centrum_artikel_host

Strax innan klockan 23 på fredagen orsakade en personbil ett trafikbrott framför näsan på en polispatrull i centrala Märsta. När polisen försökte stoppa bilen så vägrade föraren att stanna.

”Körde upp på gräsmattan”
Föraren gasade iväg i högfart mot Odensala, vilket föranledde en vild polisjakt genom Märsta. Ett ögonvittne berättar till märsta.nu hur polisbilar körde in ett bostadsområde med hög hastighet.
– En polis körde upp på gräsmattan ut mellan träden till bilvägen mellan husen, de jagade en Volvo inne på gården, säger vittnet.
– De körde uppför backen, runt igen samma varv i väldigt hög hastighet, över 70 km/h, det var en mörk kombi med ljusen släckta och en polisbil hack i häl, det finns gott om hjulspår här, säger ett annat vittne som väcktes av polisens sirener.

Jagar med hundar
Under biljakten tappade polisen bort bilen flera gånger.
– Man jagade bilen och sen tappat bort den, men sen fick man sikte på den igen, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral.
Bilen dumpades sedan och flera personer flydde platsen till fots. Anders Mattsson har i nuläget inga uppgifter om signalement på personerna, man har heller inte något exakt antal på hur många personer det är. Ett stort pådrag söker nu efter föraren och passagerarna till bilen.
– Man har bland annat hundpatruller som man söker med, och patruller som söker, säger Anders Mattsson.

Under morgonen meddelar Polisen att ingen person frihetsberövats med anledning av denna händelse.

  • Har du bilder? Kontakta redaktionen!
pantamera_avc_helsida
oppethus_dec

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

defacto_helsida
ica_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

connys_helsida
nrh_sigtuna

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

slottsby_helsida
storemore_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

joes-helsida
vinter_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh
swedol_outsider
ica_outsider
oppethus_out
joes_outsider
slottsby_outsider
vinter_outsider
storemore_out
connys
ridskola_2020_outsider