valstadagen_pan
Foto: Insändarbild

Viktigt med närhet till natur

Resultaten från den årliga Medborgarenkäten har kommit och de flesta som svarat på undersökningen är nöjda med att bo i kommunen samt upplever att det är viktigt med närheten till natur och parker.

centrum_artikel_host

2200 personer över 18 fick chans att svara på Medborgarenkäten som SCB skickat ut på uppdrag av Sigtuna kommun, men bara 650 personer, alltså knappt var tredje valde att svara på frågorna enligt Sigtuna kommun.

Av svaren framkommer att 80 procent anser att kommunen är en bra plats att bo och leva på samt att nästan alla, 97 procent, tycker att det är viktigt med närheten till natur och parker.

Gällande trygghetsfrågan känner sig 8 av 10 trygga på dagtid men bara varannan när det är mörkt.
– Vi vet sedan tidigare att otryggheten i kommunen är relativt hög och vi arbetar ständigt för att det ska kännas tryggare. Genom årets undersökning har vi nu fått en tydligare bild av vad det är som gör att våra invånare känner sig otrygga, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

Förtroendet för kommunen uppges ha ökat där man är positiva till hur politiska beslut fattas och att det råder transparens. De flesta anser också att kontakt med kommunens tjänstemän varit bra.
– Undersökningen visar att många invånare är nöjda med kommunens service men den pekar också på en rad förbättringsområden. Vi kommer att använda det här resultatet för att bli ännu bättre på att leverera tjänster och bemötande av högsta kvalitet, fortsätter Helen Kavanagh Berglund.

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

valstadagen
Wenngarns_cafe_helsida
mp_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

elon_helsida
joes-helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Nyheter I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

defacto_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Morgonkollen

Nyheter I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
nrh
mp_outsider
student_outsider
ridskola_2020_outsider
wenngarn_outsider
joes_outsider
connys
valstadagen_outsider
pantamera_out
swedol_outsider