defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen

Viktig seger i bottenmötet

Skånela vann bottenmötet mot Eslöv med 33-28.

centrum_artikel_host
Skånela ledde stora delar av matchen men det blev onödigt spännande. Man tappade en klar ledning med sex bollar till 20-20 och sedermera 22-20 till Eslöv. Sista 17 minuterna avslutar Skånela starkt när man bara låter Eslöv göra 6 mål medan man själva trycker in 13. Därmed två viktiga poäng in på kontot i jakten på allsvenskt kontrakt. Skånela är två poäng före just Eslöv under strecket. Till Ystad på säker mark är det fyra poäng. Två matcher återstår av säsongen. Skånela behöver minst en seger för att säkra kvalplats.
Målen
Wiberg 7, Kou Aune 5, Tenggren 5, Libom 4, Olofsson 3, Vojbacke 3, Sigg, Kardell 2, Lindgren 1, Huusko Smeds 1

joes-helsida
herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

defacto_helsida
dack_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

connys_helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

ica_helsida
damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Wiggan taggat trots att skyttekungen lämnat

Fotboll Wigör tar nya tag i årets Division 7, men man får göra det utan sin notoriske målskytt Oskar Brask som lämnat för studier i Umeå: - Vi är riktigt spända inför kommande säsong. Det var en besvikelse att vi inte lyckades nå hela vägen förra året, men vi har knutit näven i fickan och har satt upp som mål att vinna serien i år, säger tränare Viktor Brask.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
joes_outsider
ica_outsider
nrh
swedol_outsider
dack_outsider